Celulita

celulitaCelulita este o afecțiune în care stratul epidermic prezintă la bază depunderi de grăsime, dându-i un aspect alveolar (cocoloașe). Apare cel mai frecvent după pubertate și este cel mai vizibilă pe fese și coapse.

Celulita, în termeni medicali, mai este cunoscută și sub numele de adipoză edematoasă, dermopaniculoză deformantă, lipodistrofie gincecoidă sau sindromul cojii de portocală. Medicii dermatologi sunt de părere că celulita poate afecta până la 90% din femei la un moment dat îm viață.

Celulita este CLASIFICATĂ pe următoarele grade:

Gradul 1. Pilea nu prezintă nici un sindrom clinic dar la un examen microscopic al zonei respetive sunt detectate modificări anatomice în stratul celular bazal.

Gradul 2. În afară de modificările la nivel celular depistate în examenul microscopic, pielea are o culoare pală, temperatură mai scăzută și lipsă de elasticitate

Gradul 3. Pe lângă semnele prevăzute în gradul 2, pielea prezintă aspectul de coajă de portocală.

CAUZELE APARIȚIEI CELULITEI:

Factori hormonali – dezechilibre la nivelul estrogenului, insulinei, noradrenalinei, hormoniilor tiroidieni și prolactinei, pot influența apariția celulitei;

Factori genetici – metabolism lent, insuficiență circulatorie;

Dieta – o dietă bogată în grăsimi, carbohidrați, foarte sărată sau săracă în fibre , pot conduce la apariția celulitei;

Stil de viață – fumat, lipsa condiției fizice, poziția fixă pe scaun pentru perioade lungi de timp;

Haine – lenjeria intimă foarte fixă care blochează circulația sângelui.

 

TRATAMENT RECOMANDAT

  1. CREMA ANTICELULITICA ȘI PENTRU VERGETURI

Se aplică zilnic pe zonele afectate prin ușor masaj. Pentru rezultate rapide recomandăm aplicarea cremei înainte de începe activitatea la sala de sport sau utilizarea cremei în masajele anticelulitice efectuate în saloanele de specialitate. Acest produs poate fi utilizat mai ales de către adolescente!

            Ingrediente (RO/INCI) Ceară de albine (Beeswax),  miere (Mel), mlădițe de vișin (Prunus cerasus bark), iederă de pădure (Hedera helix), coaja de viță de vie (Vitis vinifera bark), extract uleios cu flori de crin (Lilium candidum) și cimbrișor (Thymus serpyllum).

 

  1. MASCA ANTICELULITICĂ ȘI PENTU SPĂRTURI VASCULARE

Recomandăm să fie aplicată după Crema Anticelulitică și Pentru Spărturi Vasculare. Timp de acțiune 1 ora după care se îndepărtează cu apă. Pentru rezultate mai rapide recomandăm să efectuați și împachetări la cald.

            Ingrediente (RO/INCI): Suc natural din fructe de cătină (Hippophae rhmanoides), extract natural din flori de crin (Lilium candidum), iedera de padure (Hedera helix), mlădițe de vișin (Prunus cerasus bark), miere (Mel) și argilă (Argilla).

Vedeti mai jos detalii despre produsele recomandate de noi: