Povestea noastră

Cu o vechime de peste 30 de ani pe piaţa românească, brandul Careless Beauty a fost înfiinţat de Elena Oancea – chimist, estetician – care a continuat astfel o tradiție seculară a familiei în studierea universului plantelor.
Combinată cu cercetarea științifică, întoarcerea la tradiție a însemnat redescoperirea naturii și a beneficiilor sale profunde pentru sănătatea pielii.

Încă de la început, compania românească și-a propus un pariu ambițios: să producă dermato-cosmetice 100% naturale, obținute numai din flora românească.

Prin definiție o afacere de familie, Careless Beauty a devenit singurul brand românesc de cosmetice 100% naturale brevetat.
După terminarea studiilor, dr. Ioana Adina Oancea, farmacist, estetician, s-a alăturat eforturilor mamei sale de a obține produse cosmetice perfecte pentru piele, cu 0% substanțe de sinteză.

În același timp, fratele ei, Tiberiu Oancea, se ocupă de tot ceea ce înseamnă logistica și administrarea afacerii, iar tatăl, Dan Oancea, de cultivarea și recoltarea plantelor medicinale folosite în obținerea produselor Careless Beauty.
Din pasiune pentru frumos, mamă și fiică au studiat, încă din copilărie, metodele de îngrijire naturală a pielii.

Au descoperit, astfel, că natura este extrem de greu de reprodus în laborator. O specie de plantă poate cuprinde sute de compuși chimici, biologic activi, recunoscuți foarte ușor de către organismul nostru.

În timp ce un produs de sinteză nu este la fel de rapid acceptat de piele sau, în multe cazuri, nu este acceptat deloc.

Avantajul extractelor din plante românești utilizate în compoziția produselor Careless Beauty este că au o penetrabilitate foarte mare și au o structură chimică foarte variată, bogată în principii active.

Capacitatea antioxidantă a extractelor vegetale utilizate în produsele Careless Beauty determină regenerarea celulară a epidermei.
Astfel, orice formă acneică, de dermatită sau iritație a pielii poate fi vindecată fără tratament alopat, prin simpla aplicare externă, zilnică, a produselor noastre, sub îndrumarea specialiștilor Careless Beauty.

Careless Beauty deţine trei brevete de invenţie, pentru: Compoziţie tratament cosmetic naturist, Cremă cu efect regenerator și Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii.

Alte brevete Careless Beauty sunt în curs de atestare.
Pe lângă produsele dermato-cosmetice, Careless Beauty oferă trei tipuri de servicii. Ele reprezintă biletul către o experiență fascinantă, în universul naturii. Continuă, astfel, tradiția familiei în a trata și echilibra corpul doar cu produse 100% naturale, inspirați de puterea plantelor românești.

– Tratamentul facial Careless Beauty înseamnă o curățare și o hidratare profunde, vaporizare tradițională, masaj manual cu uleiuri de plante și măști regenerative.

– Masajul facial cu doză unică de elixir vegetal este o combinație ideală
între chimia plantelor și alchimia oamenilor. Esențele
vegetale unice și mișcările blânde hrănesc, tonifică și regenerează pielea.

– Royal Body Care este răsfățul suprem, care durează patru ore și jumătate. O combinație de înțelepciune străveche, tehnici de masaj cu tradiție și antioxidanți proveniți din cremele, uleiurile eterice și măștile corporale Careless Beauty.

Cu o experiență vastă în domeniul esteticii, Careless Beauty oferă alternative 100% naturale de menținere a sănătății pielii, prin gamele de produse cosmetice și tehniciile de tratamente create.

Brevete de Invenție

Careless Beauty deţine trei brevete de invenţie, pentru:


- Compoziție vegetală regenerantă și revitalizantă dermato-cosmetică – brevetul cuprinde loțiunile și măștile dermato-cosmetice Careless Beauty


- Cremă cu efect regenerator, Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii.

– Alte brevete Careless Beauty sunt în curs de obținere.

Compoziție vegetală regenerantă și revitalizantă dermato-cosmetică
Brevetul cuprinde loțiunile și măștile dermato-cosmetice Careless Beauty.
Autori: 
Elena Oancea, chimist, inventator și estetician; dr. Ioana Adina Oancea, farmacist-estetician; Tiberiu-Nicușor Oancea; Dan Oancea. 
Avantajele invenției:
– Ingredientele active din compoziție asigură o conservare naturală, sigură, fără alte adaosuri de sinteză;
– Ingredientele bio-active pătrund rapid în profunzimea pielii, deoarece organismul nostru este familiarizat cu compușii bio-activi de origine vegetală;
– Activitatea antibacteriană și antimicrobiană a anumitor compuși din materialele vegetale utilizate favorizează vindecarea oricărei forme acneice (provocată de Stafilococ auriu, Stafilococ alb, Stafilococ epidermic, demodecidoză – o infecție a pielii cu specia parazitară de acarieni Demodex Folliculorum);
- Compoziția prezintă o bună inhibiție a bacteriilor Klebsiella și Escherichia coli (E.coli);
- Vindecă afecțiuni de ordin dermatologic precum dermatoze (seboreice și de contact), iritații și alergii ale pielii, cuperoză, foliculită și pilozitate, prin aplicări topice, zilnice;
- Prin aplicări zilnice ale compoziției, concentrația ridicată de substanțe active din seva de mesteacăn (Betula pendula sp. Alba), rășini și extracte din muguri, flori, frunze și fructe, pătrunde până în hipoderm și ajută procesul de regenerare celulară;
– Revitalizează, hidratează, închide ireversibil porii dilatați, atenuează și estompează ridurile, menține suplețea pielii; – normalizează pH-ul, în toate straturile pielii;

– Nu necesită a fi menținută la frigider;
- Prezintă o bună stabilitate în timp.

Cremă cu efect regenerator
Autori: 
Elena Oancea, chimist, inventator și estetician; dr. Ioana Adina Oancea, farmacist-estetician; Tiberiu-Nicușor Oancea; Dan Oancea.

Avantajele invenției:
– Ingredientele active din compoziție asigură o conservare naturală, sigură, fără alte adaosuri de sinteză;
– Ingredientele bio-active au o penetrabilitate rapidă a stratum corneum;
– Asocierea componentelor vegetale mărește capacitatea antioxidantă a cremei;
– Vindecă afecțiuni de ordin dermatologic precum dermatoze (seboreice și de contact), iritații și alergii ale pielii, cuperoză, foliculită și pilozitate, prin aplicări topice, zilnice;
– Regenerează țesutul afectat de acnee și/sau arsuri, prin aplicări topice, zilnice;
– Regenerează cicatrici ale pielii;
– Nu necesită a fi menținută la frigider;
– Prezintă o bună stabilitate în timp.

Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii
Autori: 
Elena Oancea, chimist, inventator și estetician; dr. Ioana Adina Oancea, farmacist-estetician; Tiberiu-Nicușor Oancea; Dan Oancea.
Invenția se referă la o emulsie – Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii – obţinută printr-un procedeu original din ingrediente vegetale 100% naturale care prezintă efecte terapeutice importante asupra pielii.
Avantajele invenției:
– Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii se obţine din materiale vegetale în stare proaspătă și uscată, recoltate din zone montane nepoluate şi din culturi ecologice proprii.
– Lipsa conservanților chimici de sinteză, a stabilizatorilor și emulgatorilor chimici, a parfumului sau a coloranților;
– Metodele de pregătire a materialelor și a extractelor vegetale utilizate în procesul de obţinere a Elixir vegetal cu efect regenerator al pielii şi ordinea adăugării acestora rezolvă problema menţinerii calității principiilor active, dar și problemele de ordin microbiologic.
– Utilizarea de extracte hidroalcoolice, uleioase şi eterice din plante din culturi proprii: Abies sp., Altaea officinalis, Crataegus monogyna, Hippophae rhamnoides, Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis, Lilium candidum, Melissa officinalis, Mentha aquatica, Origanum vulgare, Pinus silvestris, Populus nigra, Thymus serpyllum, care asigură acțiunea emolientă, nutritivă, antiinflamatorie, cicatrizantă și regeneratoare prin compuşii activi naturali conţinuţi;
– Prezintă o foarte bună absorbție pe piele;
– Contribuie la procesul de regenerare celulară în profunzime a pielii uscate, sensibile, cu afecțiuni dermatologice precum acnee (toate formele), iritații, alergii;
– Are efect anti-aging: stimulează sinteza fibrelor de colagen şi de elastină, îmbunătăţeşte textura pielii şi previne apariţia ridurilor;
– Restabilește și menține pH-ul pielii la valori normale;
– Prezintă o excelentă stabilitate în timp datorită conservanţilor naturali din compoziţie;
– Prezintă o bună toleranță cutanată și poate fi utilizat timp îndelungat pentru toate tipurile de ten;
– Nu produce efecte adverse în timp.

Premii

“Fiecare produs Careless Beauty este rezultatul unei ample cercetări științifice asupra diferitelor specii de plante din pădurile Dobrogei, care, culese la momentul optim, și-au confirmat potențialul benefic în tratarea diferitelor afecțiuni”, spune Elena Oancea – fondator Careless Beauty Romania, chimist, inventator și estetician.

De-a lungul timpului, grija de a păstra puritatea naturii în toate gamele de produse dermato-cosmetice Careless Beauty și calitatea muncii noastre au fost răsplătite cu numeroase premii prestigioase.
– Careless Beauty a obținut două medalii de argint, una de bronz și un premiu special pentru calitate, în cadrul KIWIE 2014— Korean International Women’s Invention Exposition – Seoul, South Korea;
– În 2019, Careless Beauty România a câștigat premiul „Europa” la Concursul “La Fabbrica Nel Paesaggio”, sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO. Distincția a fost acordată pentru tradiția în îngrijirea pură și naturală a pielii, prin utilizarea materialelor vegetale provenite din flora României, fără implicarea substanțelor de sinteză, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, prin folosirea de materiale sustenabile în procesul de fabricație, precum și pentru promovarea agriculturii regenerabile. 

Cercetare științifică

Articole recente publicate în reviste de specialitate

 1. I.A. Oancea, E. Oancea, E-M Ungureanu, G. Stanciu, E. Chirila, Analytical characterisation of some buds etheric oils used in cosmetics, Revue Roumaine de Chimie, 62 (6-7), 511-516, (2017). FI=0.395, SRI 0.202
 2. G. Stanciu, I.A. Oancea, E. Chirilă, Evaluation of antioxidant capacity for some wild plant extracts used in cosmetics, Revue Roumaine de Chimie, 62 (6-7), 553-558 (2017). FI = 0.395, SRI 0.202
 3. G. Stanciu. S. Lupșor, A. Popescu, I.A. Oancea, Polyphenols isolation and determination in grape seeds by HPLC/DAD, Journal of Science and Arts, 1 (38), 107-112, (2017). FIG = 0.675
 4. I.A. Oancea, T. Stanciu, A. Barbu, A. Vlad, Discovering the benefits of some bio-active compounds from organic cosmetics using Marketing & PR, Journal of Science and Arts, 1 (38), 113-118, (2017). FIG = 0.675
 5. I.A. Oancea, E. Oancea, T. N. Oancea, Brevet de Invenție, Compoziție vegetală regenerantă și revitalizantă dermatocosmetică, Buletinul Oficial de Proprietate Industrială (BOPI), Secțiunea Brevete de Invenție, 9, 2017, pp. 15
 6. I.A. Oancea, E. Oancea, Deca-solvent vegetal dermocosmetic, Cerere de Brevet de Invenție Nr. A-2018-00286, (2018)
 7. I.A. Oancea, E. Oancea, D. Oancea, T-N. Oancea, Emulsie vegetală cu efect regenerator al pielii și procedeul de obținere a acesteia, Brevet de Invenție Nr. 130900 B1, RO-BOPI (3), 122 (2019)
 8. I.A. Oancea, J.K.F .van Staden, E. Oancea, E.-M. Ungureanu, Electrochemical Detection of ursolic acid from spruce (Picea abies) essential oils using modified amperometric microsensors, Analytical Letters, 1-3 (2019). FI=1.248, SRI = 0.405
 9. G. Stanciu, I.A. Oancea, E. Oancea, E. Chirilă, Analytical Characterisation of Original Emulsion for Cosmetic Use, Revista de Chimie (București), 70 (3) 2019
 10. I.A. Oancea, J.K.F van Staden, E. Oancea, E.-M. Ungureanu, Physical-chemical and microbiological analysis of original plant-source extracts used in cosmetics, U.P.B Sci. Bull., Series B. Vol. 81, Iss. 3, 2019
 11. I.A. Oancea, J.K.F. van Staden, E. Oancea, E.-M. Ungureanu, Electrochemical detection of Quercetin (Q) from Ginkgo biloba essential oil obtained from regenerative farming using three innovative modified amperometric microsensors – în curs de publicare

Comunicări Științifice la Conferințe, Simpozioane și Manifestări Științifice Internaționale și Naționale

 1. I.A. Oancea, G. Stanciu. T. Galaon, E.-M. Ungureanu, Separation, identification and cuantification of some cosmetic emulsion ingredients, International Conference Chimia 2016 New Trends in Applied Chemistry, Univ. Ovidius Constanța, România, 26-28 Mai, 2016, Prezentare Orală
 2. G. Stanciu, I.A. Oancea, E. Chirilă, Analytical characterisation of original emulsion for cosmetic use, International Conference Chimia 2016 New Trends in Applied Chemistry, Univ. Ovidius, Constanța, România, 26-28 Mai, 2016, Prezentare Poster
 3. I.A. Oancea, E. Oancea, G. Stanciu, E. Chirilă, E.-M. Ungureanu, Analytical characterisation of some buds etheric oils used in cosmetics, International Conference on Analytical Chemistry (ROICAC), Iași, Romania, 28-31 August, 2016, Prezentare Poster
 4. I.A. Oancea, E. Oancea, G. Stanciu, E. Chirilă, Evaluation of antioxidant capacity for some wild plant extracts used in cosmetics, International Conference on Analytical Chemistry, (ROICAC), Iași, România, 28-31 August, 2016, Prezentare Poster
 5. I.A. Oancea, G. Stanciu, Sea buckthorn water in pigmentary retinopathy, 17th International Multidisciplinary Scientific GeoConference & Expo (SGEM), Albena, Bulgaria, 28 Iunie-6 Iulie, 2017, Prezentare Poster
 6. G. Stanciu, S. Lupșor, A. Popescu, I.A. Oancea, HPLC-DAD Characterisation and carotenoid content of sea buckthorn juice, 17th International Multidisciplinary Scientific Geoconference & Expo (SGEM), Albena, Bulgaria, 28-6 Iulie, 2017, Prezentare Poster
 7. I.A. Oancea, J (Koos) F. van Staden, E. Oancea, E.M. Ungureanu, Microbiological study: effect of Pinaceae and Lamiaceae essential oils on 3 bacterial germs, The 41th Congress of the American Romanian Academy of Arts and Sciences, Sinaia, August, 2017, Prezentare Poster
 8. I.A. Oancea, J. (Koos) F. van Staden, E. Oancea, E.-M. Ungureanu, Electrochemical detection of Ursolic Acid from one original dermato-cosmetic plant extract with regenerative effect on human skin, using modified sensors, 20th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering, Poiana Brașov, România, 6-9 Septembrie, 2017, Prezentare Poster
 9. I.A. Oancea, E. Oancea, Novelty in organic skin health – Clinical study of a new topical treatment for acne, The International Conference Life SciTech for WellBeing, USAMV Cluj- Napoca, România, 30 Mai-1 Iunie, 2018, Prezentare Orală
 10. I.A. Oancea, E. Oancea, Plant-source solvents – a novelty for the cosmeceutical industry, The International Conference Life SciTech for WellBeing, USAMV Cluj- Napoca, 30 Mai-1 Iunie, 2018, Prezentare Orală
 11. I.A. Oancea, J. (Koos) F. van Staden, E. Oancea, E.-M. Ungureanu, Electrochemical detection of ursolic acid from two original dermato-cosmetic plant extract with regenerative effect on human skin, using modified sensors, International Conference on Analytical Chemistry, (ROICAC), București, România, 1-3 Septembrie, 2018, Prezentare Poster

Articole Publicate ISI Proceedings

 1. I.A. Oancea, E. Chirilă, S. Dobrinaș, Organochlorine and organophosphate pesticides determination in plants used for cosmetic purposes, in Simeonov et. al. (Eds) NATO Science for Peace and Security Series C: Environment Security, Environmental security Assessment and Management of Pbsolete Pesticides in Southeast Europe, Springer, pp. 265-270, 2013

Articole Publicate în reviste indexate BDI

 1. E. Chirilă, E. Oancea, I.A. Oancea, Physico chemical characterisation of sea buckthorn extracts for cosmetic use, Ovidius University Annals of Chemistry 25(2), 75-80, ISSN 1223-7221 2014
 2. E. Chirilă, S. Dobrinaș, G. Stanciu, M. Munteanu, I.A.Oancea, I. Comnea, Analytical characterisation of plant materials used in cosmetics, Ovidius University Annals of Chemistry 19(1-2), 64-67, ISSN 1223-7221 2008

Alte lucrări communicate cu rezumatul publicat în volumele conferințelor internaționale 

 1. E. Chirilă, E. Oancea, I.A. Oancea, Physico chemical characterisation of seabuckthorn extracts for cosmetic use, Proceedings Chimia 2014, 56, 2014
 2. I.A. Oancea, Contributions to characterisation of poplar buds extracts used in cosmetics, Proceedings Chimia 2012, 56, 2012
 3. I.A. Oancea, Natural regeneration through the use of plant extracts in cosmetology, Proceedings The 4th Symposium of Ethno-Pharmacology, 44, 2011

Alte lucrări prezentate

 1. E. Chirilă, E. Oancea, I.A. Oancea, Physico chemical characterisation of seabuckthorn extracts for cosmetic use, Chimia 2014, 23-24 Mai, 2014, Constanța, Romania, Prezentare Poster
 2. I.A. Oancea, E. Chirilă, S. Dobrinaș, Organochlorine and organophosphorous pesticides determination in plants used for cosmetic purposes, ASI NATO ISEG.EAP.ASI 984419 Environmental security Assessment and Management of Obsolete pesticides in Southeast Europe, 11-17 Septembrie 2012, Varna, Bulgaria, Prezentare Poster
 3. I.A. Oancea, Contributions to characterisation of poplar buds extracts used in cosmetics, Chimia 2012, 24-26 Mai 2012, Constanta, România, Prezentare Poster
 4. I.A. Oancea, Natural regeneration through the use of plant extracts in cosmetology, The 4th Symposium of Ethno-Pharmacology with international participation, 21-24 Iunie, 2011, Universitatea Transilvania, Brașov, România, Prezentare Orală
 5. I.A. Oancea, Electrochemical characterisation of natural cosmetic products, Careless Beauty by Elena Oancea Natural Cosmetics, The 21st Scientific Students Session of Frameworks and Communications, Mai 2011, Universitatea Ovidius, Constanța, România, Premiul I.

Alte activități educaționale

 1. I.A. Oancea, Acneea și metode naturale de tratament, Cosmobeauty Expo, 2013, Sala Palatului, București, România, Prezentare Multimedia
 2. I.A. Oancea, Compoziția organică a produselor Careless Beauty – beneficii reale și immediate, Cosmobeauty Expo, 2013, Sala Palatului, București, Prezentare Multimedia
 3. I.A. Oancea, Potențialul extractelor organice in dermato-cosmetică, Conferința Elite Business Network, 2014, Hotel Continental, București, România, Prezentare Orală
 4. I.A. Oancea, Beneficiile produselor dermato-cosmetice organice și a extractelor organice din România, Emmy`s Awards Gifting Suite, 2014, Nokia Theater, Los Angeles, California, USA, Prezentare Orală
 5. I.A. Oancea, Brand-ul de produse dermato-cosmetice organice Careless Beauty by Elena Oancea, Raw Generation Expo, 2014, Rin Grand Hotel, București, România, Prezentare Orală
 6. I.A. Oancea, Frumusețe fără bătrânețe, Revista Ropharma, 2015, 8-11, Constanța, România
 7. I.A. Oancea, Experiența de mentee, Conferința Professional Women Network, Hotel Epoque, 2015, București, România, Prezentare Orală
 8. I.A. Oancea, Îngrijirea organică a pielii, Conferința Organic Skin Care, 2015, Hotel Boavista, Timișoara, România, Prezentare Orală
 9. I.A. Oancea, 4 Ingrediente pentru o creștere constantă în business: pasiune, dedicație, răbdare și sinceritate, Conferința Ele au reușit, 2015, Hotel Iaki, Mamaia, România, Prezentare Orală
 10. I.A. Oancea, Revitalizare de primăvară – alternative naturale, Revista Tango-Marea Dragoste, Mai, 2015, Nr. 109, 26-27, București, România
 11. I.A. Oancea, Cât de motivate suntem să ne îngrijim corpul, mintea, sufletul? Revista Tango-Marea Dragoste, Iunie 2015, Nr. 110, 26-27, Bucuresti, România

I.A. Oancea, Ce se întâmplă începând cu această vară? Revista Tango-Marea Dragoste, 2015, Nr. 111, 27-28, Bucuresti, România

Factori cheie

Careless Beauty –  brand romanesc de cosmetice 100% naturale

Compania producătoare a brandului de produse dermato-cosmetice 100% naturale Careless Beauty a fost înființată în 1992, la Constanţa;
Careless Beauty este singurul brand de produse dermato-cosmetice româneşti 100% naturale, cu brevete de invenţie, care utilizează peste 40 de specii de plante din culturi proprii și din flora spontană ;
De asemenea, produsele Careless Beauty sunt notificate conform standardelor europene.

Compania desfășoară, în laboratorul propriu sau în colaborare cu alte laboratoare de specialitate, o multitudine de lucrări de cercetare științifică asupra extractelor vegetale, coordonate de Elena Oancea-chimist, inventator și estetician și dr. Ioana Adina Oancea, farmacist-estetician – fondatoarele acestui brand .
Compania are în portofoliu 23 de produse. Fiecare produs conţine combinații personalizate de extracte din peste 10 specii de plante, procesate manual şi atent supravegheate în perioada de macerare.

Cremă cu efect regenerator -bogată în antioxidanți, contribuie în procesul de regenerare celulară, îmbunătățește tonicitatea țesutului epitelial și hidratează în profunzime.
Compresa revitalizantă  pregătește tenul pentru o nouă zi.
Este recomandat tuturor tipurilor de ten pentru hidratare si revitalizarea profundă a pielii de la primele ore ale dimineții.
Apa de lavandă – revitalizează, calmează epiderma . pH -ul produsului de 4,20 contribuie in menținerea unui pH optim al pielii.

Careless Beauty este un brand premiat international. A obținut două medalii de argint, una de bronz și un premiu special pentru calitate, în cadrul KIWIE 2014— Korean International Women’s Invention Exposition – Seoul, South Korea;
Tot în 2014, Careless Beauty a fost invitată să participe la Emmy’s Awards Gifting Suite, organizat de Celebrity Connected în Los Angeles, USA. Prezența unde a adunat foarte multe aprecieri din partea vedetelor de la Hollywood;
În 2019, Careless Beauty România a câștigat premiul „Europa” la Concursul “La Fabbrica Nel Paesaggio”, sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO.
În 2020, Careless Beauty România a câștigat Medalia de Argint, la KIWIE (Korea International Women`s Invention Exposition 2020) pentru invenția brevetată: Deca-Solvent Dermocosmetic Vegetal, solvent utilizat la hidrodistilarea materialelor vegetale integrate în rețetarele dermato-cosmeticelor Careless Beauty

Careless Beauty – a Romanian all-natural skincare brand

The company manufacturing the all-natural dermato-cosmetic Careless Beauty products was created in 1992, in Constanta.
Careless Beauty is the only Romanian brand of all-natural dermato-cosmetic products holding patents and using over 40 species of plants from own crops and spontaneous flora. Careless Beauty products are notified according to European standards.

The company carries out research work on plant extracts, in its own lab or in partnership with other specialized labs, under the coordination of its founders, chemist, inventor and aesthetician Elena Oancea and pharmacist and aesthetician Ioana Adina Oancea, PhD.

The company’s portfolio includes 23 products, each based on custom-made combinations of extracts of over 10 plant species, manually processed and carefully supervised during their maceration.

The regenerative face cream is rich in antioxidants and contributes to the cell regeneration process, improves epithelium firmness and provides deep moisturizing. The revitalizing compress prepares the skin for a new day. Ideal for all skin types, it moisturises and revitalises the skin from the early morning hours.
The lavender water revitalises and soothes the skin, it’s 4.20 pH contributing to maintaining the ideal skin pH level.

Careless Beauty is an internationally awarded brand, with two silver medals, one bronze and one special quality prize awarded at the 2014 Korean International Women’s Invention Exposition – Seoul, South Korea. Also in 2014, Careless Beauty was invited to participate to the Emmy’s Awards Gifting Suite, organised by Celebrity Connected in Los Angeles, USA, where its’ presence was highly appreciated by Hollywood celebrities. In 2019, Careless Beauty Romania was awarded the “Europa” prize at the “La Fabbrica Nel Paesaggio” event, under the umbrella of the European Federation of UNESCO Associations and Clubs. In 2020, Careless Beauty was awarded the „Silver Medal„, at the 13th Edition of KIWIE (Korea International Women`s Invention Exposition), Seoul, South Korea, 2020,  for inventing the Vegetal Dermocosmetic Deca-Solvent used in the hydrodistillation process of some raw materials used in the Careless Beauty dermato-cosmetic formulations.