Afecțiuni, Celulită

Ce este celulita?

Ce este celulita?

Hipodermul, stratul cel mai profund al pielii, este format dintr-o rețea de fibre elastice laxe, care circumscriu spații alveolare umplute de o substanță grăsoasă, dispusă în ciorchini, mai mult sau mai puțin bogată în apă și un corp zaharat, glicogenul. Mărirea în exces a acestor alveole determină celulita. Celulita reprezintă, prin urmare, inflamațiile țesutului celular subcutanat sau din jurul unor organe. Celulita poate apărea ca o afecțiune independentă sau ca o complicație a altor boli . Celulita este o afecțiune frecventă, ca urmare a eliminării defectuoase a deșeurilor – toxinele – din unele părți ale organismului, ceea ce determină îngroșarea țesutului conjunctiv, depozitarea toxinelor și încetinirea circulației sanguine. Celulita este definită și ca îmbolnăvirea unei celule, întrucât afectează țesutul celular, în general pe cel subcutanat.

Cauzele apariției celulitei

  • Tulburări digestive în funcția intestinală și deficiențe hepatice care pot determina o autointoxicație, influențată de o constipație cronică. Supraîncărcare cu grăsimi, glicogen, sare și apă a celulelor adipoase din țesutul subcutanat.
  • Tulburări ale glandelor endocrine – deosebit de importante fiind ovarele și glandele suprarenale, care, prin foliculină, joacă un rol important în reținerea apei și a sării.
  • Tulburări ale sistemului nervos (un șoc emotiv sau afectiv) sau unele tulburări psihice pot avea o contribuție în apariția și menținerea unor celulite sau obezități, fără ca persoana în cauză să facă abuzuri alimentare. Formarea și localizarea depozitelor adipoase și celulitice se poate face în regiuni ca: șolduri, coapse și genunchi.
  • Îmbrăcămintea necorespunzătoare – prea strâmtă (care împiedică circulația sanguină).

Celulita poate fi:

  • superficială. Se prezintă sub formă difuză sau nodulară. Forma difuză: este ca o aglomerare anormală a țesutului grăsos de sub pielea umerilor, a regiunii lombare și la rădăcina membrelor, uneori dureroasă la presiune. Apare la persoanele obeze și la cele cu insuficiență musculară. Forma nodulară: se prezintă cu noduri groase subcutanate, tari, sensibile la pipăit.
  • profundă. Se localizează la ceafă, coapse (față externă și internă), șolduri și abdomen, glezne, genunchi, brațe, torace, pe lungimea coloanei vertebrale și în regiunea lombară. Semnele vitale ale celulitei sunt: creșterea volumului, a consistenței, a sensibilității și dimensiunea mobilității pielii.

Cum se manifestă celulita?

De obicei, celulita se localizează în jumătatea inferioară a corpului. La început, are loc o vasodilatație în jurul celulelor grase ale țesutului conjunctiv, pe fața internă a genunchiului, pe fața externă a coapsei și pe fese. Mai târziu, boala se extinde, ajungând la obezitate celulitică. În fază mai avansată, are loc o inundare a fasciculelor componente care duce la inflamația cronică și fibroasă a țesutului subcutanat, formându-se mai mulți noduli. Dacă prindem o porțiune a pielii cu țesut profund între degetul mare și arătător, făcând o mișcare de rulare a pielii și apăsând, constatăm că pielea a căpătat aspectul unei coji de portocală. În acest moment, celulita este deja instalată și apar, de asemenea, semne de insuficiență venoasă la membrele inferioare (varicozități fine, plăci albăstrui sau violacee, varice) și vergeturi. Ca simptome subiective, celulita poate cauza stări de oboseală și dureri.

Tratament anticelulită Careless Beauty

Depunerile anormale de grăsimi îmbibate cu apă și toxine, localizate în regiunile laterale și dorsale ale bazinului, ale coapselor și gambelor, la ceafă, abdomen, în fața axilelor, deasupra labei piciorului etc sunt deformări inestetice nedorite. Careless Beauty vine cu experiență practică de zeci de ani în rezolvarea acestor acumulări exagerate de grăsimi, care, prin deformările provocate, nu doar afectează estetica siluetei, ci au și repercusiuni neplăcute asupra sănătății. Crema anticelulită, cu o compoziție unică din plante românești (iederă de pădure, mlădițe de vișin, viță de vie sălbatică) combinată cu căpăceala stupului și uleiuri vegetale macerate din flori proaspete, elimină grăsimile și apa din celulele adipoase doar cu aplicații zilnice, prin ușor masaj. Masca anticelulitică și pentru spărturi vasculare vine cu un plus de concentrații în vitamine, antioxidanți și substanțe chimice naturale din seva pură a mesteacănului din pădurile României, combinată cu sucul natural de cătină, argilă, esența și pulberea frunzelor de Ginkgo Biloba din culturi proprii. Toate la un loc aduc beneficii mai rapide în estomparea celulitei dacă, peste Crema anticelulită, aplicați Masca anticelulitică și pentru spărturi vasculare, vă împachetați cu folie și lăsați să acționeze între 1-3 ore. Îndepărtați apoi masca prin spălare și veți simți o ușurare în circulația sanguină a membrelor inferioare, iar pielea va fi fină și hidratată.

Produse recomandate pentru tratarea celulitei