Blog

De ce biodinamic?

Adesea poate ne întrebăm despre diferențele între anumite sigle sau acreditări ale produselor pe care le utilizăm în alimentație sau îngrijire.

Fiecare dintre acreditările obținute semnifică un anume set de procese și practici de la cultură/fermă, până la produsul finit.

NATURAL – un produs ce conține ingrediente doar din natură și din culturi naturale. Termenul este însă controversat și provoacă multe confuzii pentru că în România, multe produse care conțin doar un ingredient natural, se pot autointitula ca fiind “produse naturale“.

ORGANIC SAU BIOLOGIC (BIO) ambele cuvinte au aceeași semnificație și se referă la faptul că ingredientele produselor respective provin din culturi / ferme biologice. Atât plantele, cât și produsele sunt certificate organic de către organisme autorizate de certificare. Plantele sunt cultivate fără a se folosi îngrășăminte sau pesticide chimice, iar în procesul de producție nu se folosesc ingrediente sintetice. Un produs organic nu conține coloranți, conservanți sau stabilizatori de aromă.
Agricultura “organică“ își dorește să oprească degradarea naturii provocată de intervențiile chimice sau mecanice ale omului, dar nu are încă o metodă de tratament pentru degradările existente ale Pământului.

ECOLOGIC – un produs biologic este și ecologic, reciproca nu este însă, neapărat valabilă. Ecologic înseamnă că produsul respectă reglementările de mediu, că nu poluează solul și că nu a fost testat pe animale. Eticheta poate însă induce în eroare consumatorul pentru că se poate referi atât la ingrediente, cât și la producție sau ambalare; motiv pentru care eticheta produsului trebuie sa fie citită cu mare atenție.

BIODINAMIC – produsele au în compoziția lor doar ingrediente naturale din plante provenite doar din culturi biodinamice. Termenul se referă la agricultura biodinamică, dezvoltată de Rudolf Steiner, pe baza filosofiei antroposofice.

Chiar dacă se intervine asupra culturilor pentru a le potența, totul se face in mod 100% natural, având tot timpul ca misiune principală menținerea purității și calității maxime, atât a solului și culturilor, cât și a produselor.

Agricultura biodinamică este știința forțelor vieții și reprezintă recunoașterea principiilor de bază care lucrează în natură, fiind totodată si o abordare a agriculturii ce ia în considerare principiile care vin să restabilească echilibrul și vindecarea pământului. Aceasta recunoaște că solul are viață și că vitalitatea sa susține și influențează creșterea plantelor.

Grădinarii și fermierii biodinamici au ca primă misiune puritatea și calitatea pământului și culturilor, pentru obținerea unor produse sănătoase aflate într-o legătură puternică cu un sol sănătos, plin de viață.

Apoi, în urma procesării, toate resturile vegetale devin compost organic – “medicament” pentru Pământ, care atrage noi forme de viață din cosmos. Producerea de compost este activitatea cheie în munca biodinamică.

Consumatorii de produse Biodinamice devin imediat conștienți de puterea vizibilă a acestor produse și se conecteaza direct cu energiile și vibrațiile Pământului!

Pe scurt, agricultura biodinamică, precum și produsele biodinamice au la bază o abordare holistica, ca în exemplul dat de Steiner pentru acest principiu: “avem nevoie să luăm în considerare câmpul magnetic al întregului pământ pentru a înțelege o busolă”.

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.