Blog

Dermatocosmetice biodinamice 100% naturale – by Careless Beauty

Ce este Biodinamica?

Biodinamica studiaza dinamica functiilor organice si respectă principiile ce garantează și mențin sănătatea și puritatea pământului și a plantelor. Este esențial să respectăm echilibrul și armonia mediului astfel încât natura să nu fie în nici un fel afectată sau deteriorată.

Este un concept nou pentru omenirea de azi, însă pentru noi, echipa Careless Beauty este ceva moștenit de multe generatii, incepand încă de la străbunicii și bunicii noștri, ceva ce sigur își va urma calea și în viitor….respectand Forța Vieții.

Ce este Agricultura Biodinamica?

Este un mod de agricultură ce recunoaște că solul însuși are viață și că vitalitatea sa susține și influențează creșterea plantelor, ceea ce conduce la obținerea produselor sănătoase aflate într-o legătură puternică cu un sol sănătos și plin de viață.

Rudolf Steiner (1861-1925) a studiat si a introdus acest concept de Agricultură și totodată de Preparate Biodinamice, având în minte propria teorie antroposofică.

Cum se diferențiază Agricultura Biodinamică?

Agricultura biodinamică, pe care o practicăm în grădinile Careless Beauty este mai mult decât agricultura bio, fiind un tip de agricultură ecologică ce nu implică în nici un fel îngrășămintele de sinteza sau recoltarea mecanizată.

Pământul are resurse naturale de a se hrăni, așa ca noi cultivăm anumite specii de plante in preajma altora, astfel încât să-și poată transfera între ele substanțele naturale necesare creșterii armonioase.

De asemenea, toate resturile vegetale rezultate în urma proceselor de fabricație se transformă periodic în compost pentru a fertiliza pământul în mod natural. In natură, nimic nu se pierde, astfel că tot ce rămâne după recoltare și procesare, se întoarce înapoi în natură, în pământ.

Pe lângă procesele care protejează solul și cultivarea plantelor, însăși creșterea plantelor are loc în armonie cu anotimpurile, cu flora, fauna si cu intreg mediul inconjurator.

Un exemplu practic din grădina noastră:

Ca un exemplu: am adus în cultură arbuști de cătină sălbatici, din mediul lor natural, pentru a ne asigura de sănătatea și calitatea plantelor, iar acum producem butașii din același arbust sălbatic.

Am ales această cale, pentru că acest arbust produce mult azot natural în rădăcinile lui, pe care îl transferă apoi în sol, ceea ce hrănește în cel mai natural mod toate celelalte platele din livada de cătină: iasomia sălbatică, salvia, măceșul sălbatic, crinul alb românesc din grădina bunicii, toporașii, ghioceii, tuberoza, roinița, nalba sălbatică, lavanda, gălbenelele, ginkgo biloba, mesteacănul sau plopul negru.

Și mai mult de-atât… apoi, tot ce rezultă din stoarcerea plantelor, din macerate și din distilări este un viitor compost natural utilizat în revigorarea solului.

Cât de eficiente sunt produsele Biodinamice?

Produsele BIODINAMICE Careless Beauty au în compoziția lor doar ingrediente naturale din plante crescute biodinamic în grădina noastră; sunt pure, organice si mult mai eficiente, stimulând în mare măsură mecanismul de autoregenerare și autoreglare a organismului uman.

Astfel, respectând ritmurile naturii, creșterea armonioasă a plantelor într-un proces natural al pământului, la care participă ca un întreg: cerul cu stelele, soarele, luna cu o vibrație aparte, se produce hrană celulară a pielii și a întregului organism uman.

Preparatele biodinamice sunt pregătite în mod natural și 100% pe bază de plante, iar consumatorii noștri devin imediat conștienți de puterea plantelor și de efectele lor vizibile asupra pielii.

Filosofia Biodinamicii

Lucrul cu pământul este legătura cu natura, dar și legătura afectivă cu Universul, ceea ce reprezintă vibrația vieții cosmice care acționează de milioane de ani pentru a realiza trilogia pământ – vegetal – animal.

Astfel, putem înțelege că un pumn de pământ reprezintă o lume imensă de suflete și viețuitoare create de Dumnezeu care să ne ajute în desăvârșirea operei începute de acesta.

Cultivarea, creșterea și procesarea plantelor, menținerea sănătății mediului și prepararea produselor naturale se află în opoziție cu cele de sinteză, care degradează calitățile nutritive. Astfel, Biodinamica reușește să aducă un adevărat aport necesar în restructurarea celulară a organismului uman.

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.