Blog

Îngrijirea pielii pe vară: Sfaturi pentru gestionarea pielii uscate

Pe măsură ce temperatura crește și soarele strălucește mai puternic, mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de căldură și de activitățile în aer liber pe care le aduce vara. Cu toate acestea, pentru cei cu pielea uscată, lunile de vară pot reprezenta provocări mari. Combinația dintre căldură, umiditate și expunerea crescută la soare poate exacerba uscăciunea și poate duce la iritații sau disconfort. În acest articol, vom explora:

  • informații despre metabolismul pielii la vreme caldă
  • sfaturi esențiale pentru îngrijirea pielii uscate în timpul verii
  • principalele produse sau proceduri de evitat
  • 3 produse naturale MUST-HAVE

Înțelegerea metabolismului pielii în timpul verii:

În lunile de vară, metabolismul pielii noastre suferă modificări ca răspuns la căldură și umiditate. Producția de transpirație crește pe măsură ce corpul nostru lucrează pentru a regla temperatura, ceea ce poate duce la deshidratare și pierderea umidității naturale a pielii. În plus, expunerea la radiațiile UV de la soare poate accelera descompunerea fibrelor de colagen și elastină, ducând la îmbătrânirea prematură și exacerbând și mai mult uscăciunea.

Pentru a combate aceste efecte și pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată în timpul verii, este esențial să adoptați o rutină de îngrijire a pielii adaptată sezonului. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă mențineți suplețea pielii și să evitați deshidratarea sau pigmentarea tenului:

Adina Ioana Oancea - Natural Sun Care Kit

1. Hidratează-te din interior spre exterior:

    - Bea multă apă pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat din interior. Încercați să consumați cel puțin opt pahare de apă pe zi și luați în considerare adăugarea alimentelor hidratante, cum ar fi fructe și legume proaspete mai ales în prima parte a zilei: pepenele, castraveții sau fructele de pădure (doar un exemplu).

2. Alegeți demachiante delicate:

    - Optează pentru produse de curățare ușoare, hidratante, care nu vor îndepărta grăsimea naturală a pielii. O recomandare este Extractul uleios cu fructe de cătină și hidrolatele din gama Careless Beauty pe care le puteți accesa aici

3. Hidratează-te în mod regulat:

    - Hidratarea este crucială pentru menținerea hidratării pielii, mai ales în lunile de vară. Alege creme hidratante ușoare, non-comedogenice, care se absorb rapid și nu încarcă tenul. O recomandare este Crema cu efect regenerator Careless Beauty, cu fructe de cătină și super boost de antioxidanți naturali. Puteți găsi acest produs natural brevetat și premiat internațional, aici

4. Protejați-vă cu protecție solară:

    - Crema de protecție solară este esențială pe tot parcursul anului, dar este deosebit de importantă în timpul verii, când nivelurile radiațiilor UV sunt mai mari. Alegeți o protecție solară cu spectru larg, cu o medie de SPF 30. Alege un SPF mai mare doar dacă pielea se înroșește după 15 minute de stat la soare sau dacă te cunoști a fi super sensibil/ă la soare, fie dacă job-ul tău implică muncă directă în mult soare zi de zi. La Careless Beauty am dezvoltat produse 100% naturale ce crează o protecție solară naturală datorită multi-vitaminelor și compușilor cu caracter antioxidant din ingredientul principal, cătina. Citiți despre aceste produse cosmetice 100% naturale aici

5. Evitați dușurile și băile fierbinți:

    - Deși poate fi tentant să faci dușuri sau băi lungi și fierbinți pentru a te răcori, apa fierbinte poate îndepărta grăsimea naturală a pielii și poate agrava uscarea pielii, mai ales dacă deja te confrunți cu uscăciune. Optează pentru apă călduță și aplică o emulsie uleioasă chiar la duș, când pielea este caldă și prezintă picături de apă. Atunci este un moment perfect de aplicat Magia pentru trup - Emulsia cu tuberoze și uleiuri eterice Careless Beauty. Citiți despre acest produs unic în compoziție și care utilizează exclusiv plante din flora României, aici

6. Exfoliați ușor:

    - Exfolierea poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la promovarea refacerii celulare, dar este esențial să te exfoliezi ușor, mai ales daca ai pielea uscată sau sensibilă. Alegeți un exfoliant delicat, natural și, în același timp, hidratant. Această combinație naturală unică am adus-o într-o formulă de gomaj care poate fi folosit prin ușor masaj chiar zilnic. Citiți despre Gomajul pentru ten uscat, mixt, cu pete și/sau pistrui mult apreciat la nivel național, aici

7. Evitați produsele sau procedurile dure:

    - În lunile de vară, cel mai bine este să evitați produsele dure de îngrijire a pielii sau procedurile care pot irita sau usca și mai mult pielea. Acestea includ produse care conțin alcool, parfum sau exfolianți duri, precum și tratamente precum peelinguri chimice sau resurfacing cu laser.

TOP 3 COSMETICE MUST-HAVE

Îți recomandăm un set de 3 produse care încorporează nevoile pielii și ale corpului pe timp de vară. SUMMER & VACATION KIT de la Careless Beauty include Mască revitalizantă pentru față (70g), Apă din fructe de cătină(100ml) și Cremă cu efect regenerator (20g).

Produsele noastre, 100% naturale, sunt esențiale în sezonul cald și, grație dimensiunilor mici, sunt ideale pentru vacanțe, fiind ușor de transportat, fără a ocupa mult spațiu în bagaj.

Beneficii:

💯 Masca 100% naturală, certificată sub numele de „Compresă revitalizantă dermato-cosmetică” are cu rol de vitaminizare, hrănire și tonifiere – recomandată pentru toate tipurile de ten și pentru toate vârstele.

💯 Apa din fructe de cătină este un hidrolat dermato-cosmetic 100% natural recomandat pentru toate vârstele și toate tipurile de ten.

💯 Cremă hidratantă 100% naturală are efect antirid, cicatrizant și regenerator, pentru toate tipurile de ten și pentru toate vârstele.

Urmând aceste sfaturi și adoptând o rutina de îngrijire a pielii adecvată sezonului cald, vă puteți ajuta să vă mențineți pielea hidratată și sănătoasă pe parcursul lunilor mai calde. Nu uitați să ascultați nevoile pielii dvs. și să faceți ajustări la rutina dvs. după cum este necesar pentru a menține sănătatea și confortul optim al pielii. Cu îngrijirea și atenția corespunzătoare, vă puteți bucura de tot ceea ce vă oferă vara, menținând în același timp o piele tânără și frumoasă doar prin intermediul resurselor naturale autohtone.

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.