Blog

ÎNGRIJIREA TENULUI ÎN FUNCȚIE DE SEZON: Toamna

Corpul nostru este un organism viu care răspunde la toți factorii externi și interni. Toate reacțiile fizico-chimice din corp sunt dependente de respirația celulară care, mai departe, și ea este dependentă de piele (sistemul tegumentar) și plămâni (sistemul pulmonar).

Atunci când facem referire la factorii externi care influențează respirația celulară, ne gândim la temperatură externă, calitatea atmosferei, nivelul de oxigenare, microflora bacteriologică și gradul de hidratare. Cât despre factorii interni, putem face referire la oxigenarea sângelui care distribuie toți nutrienții celulari vitali atât la nivelul pielii cât și nivel intern.

Valorile aspectelor menționate se modifică de la un sezon la altul și asta influențează radical metabolismul pielii noastre, epiderma fiind prim contact cu mediul extern. Toamna, spre exemplu, gradul de umiditate atmosferică va crește, iar temperaturile vor scădea. De asemenea, presiunea atmosferică crește, iar descărcările electrice sunt mult mai frecvente.

Ceea ce este extrem de important este faptul că pielea noastră se adaptează la aceste noi condiții climatice, adaptabilitatea fiind una dintre calitățile cele mai importante ale acestui organ. Pe tot parcursul procesului de adaptare, care poate dura până la o lună, pielea are nevoie ca totul să funcționeze integru în metabolismul său. Să aibă nutrienții necesari, să fie îndeajuns de hidratată și elastică, să aibă rezervele de vitamine neatinse și să primească regulat compușii biologic activi hrănitori, așa cum stomacul nostru primește un mic dejun copios.

Careless Beauty Constanta-25
Careless Beauty Constanta-68

Din acest motiv, trecerea de la vară la toamna reprezintă momentul la care fiecare tip de ten are nevoie de un ritual de îngrijire sporit și un set de produse dermato-cosmetice peste nivelul basic deoarece corpul nostru trece printr-o perioada de ajustare și adaptare. Asigurându-ne că pielea ta primește ceea ce are nevoie într-un mod echilibrat, asta este o mare dovadă de iubire și respect de sine, lucru ce se învață în timp.

Am putea spune că "pe vremuri bunicile foloseau doar o cremă sau nici atât și aveau tenul perfect". Ei bine, acele vremuri au apus demult. Astăzi trăim într-o lume modificată la producții în masă și la un alt nivel de poluare fizică și mentală. Stresul la care ești supus/ă produce reacții de oxidare și îmbătrânire prematură prin pierderea energiei vitale celulare. Din acest motiv, ai nevoie să înțelegi cât de important este să îți creezi posibilitatea de a te auto-educa în tot ceea ce privește îngrijirea de Sine sau de a cere părerea specialistului în dermato-cosmetică dacă simți că este cazul.

La Careless Beauty ne-am specializat în îngrijirea 100% naturală a fiecărui tip de ten și în tratarea holistică a afecțiunilor de ordin dermatologic, doar prin produse cu ingrediente naturale și terapii cu tradiție de mai bine de 150 de ani.

Ne dorim să îți fie bine, să aplici pe pielea ta doar  ingrediente cosmetice sănătoase, neprocesate chimic, fără a fi testate pe animale și fără a dăuna mediului înconjurător atunci când le obținem. Venim în sprijinul tău cu produse dermato-cosmetice brevetate, testate dermatologic, microbiologic, toxicologic și atestate conform celor mai noi standarde ale Uniunii Europene și ISO.

Fiecare tip de ten găsește la Careless Beauty un ritual de îngrijire adecvat la ceas de toamnă pentru a bifa 3 aspecte primordiale:

ECHILIBRU METABOLIC

VITAMINIZARE

HIDRATARE

Ritualul de îngrijire pentru tenul mixt/cuperozic

Dacă ai acest tip de ten îți recomandăm să folosești următoarele produse grupate în KIT-uri specifice nevoii tenului tău.

Dacă tenul tău este mixt dar prezintă și cuperoză, Click AICI

Dacă tenul tău este mixt, cu poți dilatați și/sau puncte negre, Click AICI 

❗️Câteva tips-uri extra: îți poți clăti tenul dimineață și/sau seara cu infuzie de flori de cimbrișor sau păducel. Aceste flori îți vor aduce un plus de suplețe și finețe pielii, să numai spunem de revigorare! Folosește o loțiune după demachiere și un gomaj 1 dată/2 ori pe săptămână.

Ritualul de îngrijire pentru tenul uscat/sensibil

Dacă ai acest tip de ten îți recomandăm să folosești aceste produse grupate într-un KIT gândit pentru nevoia tenului tău. 

❗️Câteva tips-uri extra: îți poți clăti tenul dimineață și/sau seara cu infuzie de flori de trandafiri sau iasomie. Aceste flori îți vor aduce un plus de suplețe și finețe pielii, să numai spunem de revigorare!

Ritualul de îngrijire pentru tenul gras/acneic

Dacă ai acest tip de ten îți recomandăm să folosești aceste produse grupate într-un KIT gândit pentru nevoia tenului tău. Click AICI 

❗️Câteva tips-uri extra: îți poți clăti tenul dimineață și/sau seara cu infuzie de muguri de pin, brad sau plop negru. Aceste plante îți vor aduce cicatrizarea necesară și estomparea evoluției inflamației. Folosește o bază de machiaj NATURALĂ și un demachiant pe bază de APĂ-ULEI pentru a curăța porii în profunzime. Evită săpunurile, gelurile de curățare și peeling-urile chimice. Tenul gras și sau acneic are mare nevoie de hidratare și reglare a pH-ului pielii.

Ritualul de îngrijire pentru tenul pătat

Dacă ai acest tip de ten îți recomandăm să folosești aceste produse grupate într-un KIT gândit pentru nevoia tenului tău. Click AICI 

❗️Câteva tips-uri extra: Combină un SPF natural în rutina zilnică și anume: uleiul de cătină - aplicat dimineața, la prima oră și masat tenul cu acest ulei timp de 5 minute. Pulverizează o apă florală și permite tenului să absoarbă vitaminele. Seara, demachiază tenul cu apă și ulei de cătină și aplică masca pentru ten cu pete de la Careless Beauty. Ca ultim pas, masează tenului cu Crema cu efect regenerator și permite-ți să te odihnești.

Ritualul de îngrijire pentru toate tipurile de ten, indiferent de vârstă, sex și sau afecțiune

Dacă nu cunoști ce tip de ten ai sau oscilezi între tipologii (spre exemplu: mixt/gras sau gras/acneic și nu știi ce să alegi, iată produsele grupate într-un KIT general, gândit pentru a acoperi nevoia oricărui tip de ten la ceas de toamnă. Click AICI 

Dacă ai nevoie de sfatul nostru, își stăm la dispoziție prin serviciul  de CONSILIERE GRATUITĂ!

 

Echipa Careless Beauty

România

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.