Blog

Rolul vitaminei C în sănătatea pielii

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este un nutrient esențial recunoscut pentru rolul său vital în sănătatea pielii și funcționarea organismului. Este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că se dizolvă în apă și nu este stocată în cantități semnificative de către corp, necesitând un aport regulat prin dietă sau suplimente pentru a satisface nevoile fiziologice. La nivel epidermic, Vitamina C poate fi adusă printr-o serie de formule dermato-cosmetice cu ingrediente de proveniență 100% naturală.

Ce ne oferă concret Vitamina C?

Protecție antioxidantă: Vitamina C este un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi generați de radiațiile UV și poluarea externă. Prin combaterea acestor radicali liberi, vitamina C ajută la prevenirea stresului oxidativ care poate duce la îmbătrânirea prematură, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Îmbunătățește sinteza colagenului

Vitamina C este esențială pentru biosinteza colagenului, o proteină care conferă pielii fermitatea și elasticitatea. Vitamina C facilitează producerea de fibre stabile de colagen, contribuind la integritatea structurală și aspectul tineresc al pielii.

Produce iluminarea pielii

Vitamina C inhibă enzima tirozinază, reducând producția de melanină. Acest lucru ajută la iluminarea hiperpigmentării, a petelor întunecate și la uniformizarea nuanței pielii, rezultând un ten mai luminos.

Favorizează repararea pielii

Accelerează sistemele naturale de reparare a pielii și îmbunătățește funcția de barieră. Acest lucru ajută la procesul de vindecare a pielii deteriorate, făcând-o rezistentă și sănătoasă.

WhatsApp Image 2024-02-14 at 14.46.32 (1)

Top 5 Specii de plante vindecătoare autohtone din gama de produse dermato-cosmetice Careless Beauty - adevărate surse vitamina C naturală

Pentru cei care doresc să includă surse naturale de vitamina C în îngrijirea pielii, luați în considerare extractele și uleiurile din:

- Hippophae rhamnoides (Cătina): Conține Vitamina C împreună cu alți 130 de compuși antioxidanți.

- Rosa canina (Măceșe): fructele și florile de măceșe nu numai că sunt bogate în vitamina C, dar conțin și vitamina A și acizi grași grași esențiali.

- Calendula officinalis (Gălbenele) Tot ceea ce este verde de la floarea de gălbenele reprezintă o sursă de vitamina C. În România, gălbenelele sunt folosite medicinal pentru a promova sănătatea ficatului, detoxifierea și sănătatea pielii.

- Crataegus Monogyna (Păducel) Fructele de păducel sunt cunoscute pentru beneficiile lor cardiovasculare, dar conțin și vitamina C. Deși nu sunt la fel de mari ca unele alte fructe, sunt folosite în remediile tradiționale românești pentru sănătatea inimii și bunăstarea generală a pielii afectate de acnee sau orice alt tip de inflamații.

- Thymus serpillum (Cimbrișor) conține vitamina C și este recunoscut pentru activitatea antimicrobiană, antiinflamatoare și antifungică.

Formule dermato-cosmetice eficiente pentru o mai bună absorbție cutanată a Vitaminei C

Biodisponibilitatea vitaminei C în îngrijirea pielii este esențială pentru eficacitatea acesteia. Deoarece vitamina C este solubilă în apă și poate fi instabilă în anumite formulări, este important să luați în considerare următoarele variante de formulări pentru o absorbție și eficacitate maximă:

1. Elixire

Elixirul cu efect regenerator Careless Beauty deține o mare cantitate de vitamina C și, ca formulă, este printre cele mai eficiente produse anti-aging, de vindecare și reparare a pielii. Motivul este furnizarea unor concentrații mari de vitamine și antioxidanți direct în țesutul pielii. Textura semi-volatilă permite o penetrare rapidă, profundă, iar asta aduce și rezultate mai rapide.

2. Ape fructate și Măști cosmetice cu pH mic (acid)

Absorbția vitaminei C este dependentă de pH. Formulele cu un pH sub 4 sunt ideale pentru absorbția pielii. Încercați Apa din fructe de cătină și măștile gamei Careless Beauty pentru reînnoirea stocului de produse bogate în Vitamina C în ritualul tău de îngrijire.

3. Gomaje cosmetice gentile cu pulberi din plante

În combinație cu alți antioxidanți, Vitamina C funcționează sinergic. Formulele Careless Beauty combină vitamina C cu vitamina E,  acidul ferulic, oleanoic și ursolic. Împreună, își sporesc reciproc stabilitatea și eficacitatea împotriva stresului oxidativ de la nivelul metabolismului pielii tale.

4. Creme în ambalaje protective Vitamina C se degradează atunci când este expusă la lumină și aer. Formulările produselelor Careless Beauty sunt ambalate în recipiente opace, reciclabile care au fost concepute pentru a menține stabilitatea și potența ingredientelor vegetale. Crema cu efect regenerator Careless Beauty este extrem de bogată în cătină, o sursă majoră de Vitamina C și Beta-caroten (de 10x mai mult decât morcovul).

În concluzie, încorporarea vitaminei C în ritualul de îngrijire a pielii prin produse formulate științific și valorificarea surselor sale naturale poate contribui în mod semnificativ la obținerea pielii luminoase și sănătoase. Pe măsură ce continuăm să inovăm în domeniul dermato-cosmetic natural, accentul nostru rămâne pe crearea de produse care valorifică puterea vitaminei C în cel mai eficient și mai prietenos mod posibil.

Produsele Careless Beauty bogate în vitamina C se regasesc pe www.carelessbeauty.ro aici:

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.