Blog

Acneea, vindecată prin puterea plantelor

Cum se “fisurează” bariera naturală de aparare a pielii?

Plecăm de la necesitățile celui mai mare organ al corpului omenesc – PIELEA, care are un pH acid, tocmai pentru a fi o barieră protectoare între mediul intern și cel extern. Pielea umană este organul cel mai regenerativ cu o capacitate maximă de absorbție a elementelor active din orice produs cosmetic pe care îl aplicăm în îngrijire.Dacă îngrijirea pielii tale este necorespunzătoare din diverse motive, atunci echilibrul natural al pH-ului este distrus și de aici pot începe să-și facă apariția diferite afecțiuni ale pielii tale, printre care și acneea.

Au plantele puterea de a trata acneea?

Da, plantele au puterea sa vindece acneea. De-a lungul anilor, am studiat și combinat diferite concentrații de plante, muguri sau flori cu proprietăți puternic anti-inflamatorii, antibacteriene si antimicrobiene, plante cu o structură chimică naturală compatibilă cu celula umană.

Astfel se vindecau și străbunii noștri de boli și infecții profunde ale pielii, doar prin inteligența naturii. Inteligență pură, pe care #CarelessBeauty a pus-o în valoare de zeci de ani, pentru a dărui omenirii virtuțiile inestimabile ale plantelor, care an de an păstrează intactă picătura lor miraculoasă de polen.

Află mai multe despre acnee și tratamentul ei AICI.

Știai ca în România există peste 3000 de specii de plante cu efect terapeutic?

Da, când vorbim de plante cu potențial curativ, există chiar peste 3600 de specii în flora României… Iar unele dintre cele studiate de noi au proprietăți excelente în tratarea acneei.

Iată mai jos de ce folosim câteva dintre acestea în gama pentru tratarea acneei:

Una dintre plantele cu rol măreț în vindecarea acneei este Mugurele de plop negru (Populus nigra). Acesta reprezintă o sursa naturală de propolis, cu o compoziție chimică puternică, imposibil de obținut prin sinteză, cu multe elemente care distrug infecția stafilococică, întâlnită în aproape toate formele acneice. Noi recoltam acest mugure mic doar în cateva zile pe an și îl procesăm în stare proaspătă, printr-o metodă proprie de macerare la rece, tocmai pentru a-i păstra uleiul volatil intact, așa cum l-a fabricat Mama Natură, pentru ca tu să primești cele mai pure și benefice esențe vindecătoare.

Altă plantă deosebită cu un rol inestimabil în tratarea acneei, dar și în regenerare celulară este Frasinul (Fraxinus excelsior L.) este un arbore de înălțime mare, ce vine cu podoabe puternice, farmacopee. Polenul crud din florile frasinului reprezintă o sursă de antibiotic pur și natural, cu un mare potențial curativ, care oferă pielii infectate cu pustule acneice un aport de antibiotice naturale ce întrec orice sinteză!
Frasinul prezintă Compoziție bogată în acizi organici, dintre care:

  • acid Malic responsabil în detoxifiere; aduce strălucire și netezire a pielii, fiind un puternic stimulator de energie regenerantă a celulelor epidermei.
  • acid Ursolic cu acțiune benefică în restructurarea fibrelor de colagen; cu acțiune regenerativă a epidermei afectate de acnee.
  • acid Tanic cu acțiune puternic antimicrobiană, antibacteriană, astringentă și antioxidantă.
  • derivați cumarinici și o chinonă asemănătoare cu vitamina K2 benefică în restructurarea celulară la nivel sangvin.
Cătina sălbatică (Hippophae rhamnoides) joacă și ea un rol deosebit în tratamentul acneei: Fructul de cătină este foarte bogat în vitamine, cum ar fi: vitamina A (retinol natural), C, complexul B, E, P, K, F și microelemente precum fosfor (P), potasiu (K), magneziu (Mg), calciu (Ca), fier (Fe) și sodiu (Na). Aceasta miraculoasă plantă și-a dovedit potențialul regenerativ, cicatrizant și protector asupra pielii.

În cativa pași simpli de îngrijire zilnică, poți trata rapid și eficient acneea. Iată mai jos 2 dintre cazurile tratate la Careless Beauty cu puterea naturii:

tratament acnee inainte si dupa

Acnee cu S. Aureus

tratament acnee inainte si dupa 2

Acnee Medicamentoasă

Vezi dacă ți se pare interesant și:

Fructele de cătină și protecția solară naturală

Natura ne oferă soluții în protejarea țesutului epidermic împotriva efectelor nocive ale razelor UV. O piele hidratată și vitaminizată constant, mai ales înainte de a merge la plajă cu aproximativ 1 lună, are toate șansele să nu fie afectată de arsuri solare și/sau pete pigmentare.

Fructele de cătină și protecția solară naturală

Natura ne oferă soluții în protejarea țesutului epidermic împotriva efectelor nocive ale razelor UV. O piele hidratată și vitaminizată constant, mai ales înainte de a merge la plajă cu aproximativ 1 lună, are toate șansele să nu fie afectată de arsuri solare și/sau pete pigmentare.

Ai încredere! Natura este puterea viitorului!

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
    Abonează-te
    Sunt de acord cu Termeni și condiții.