Blog, Evenimente, Presă

Careless Beauty, singurul brand românesc de cosmetică organică brevetat, s-a lansat în Franța

Careless Beauty s-a lansat in Franta

Produsele companiei româneşti redau aproape perfect puritatea naturii: 0% substanţe de sinteză.

Bucureşti, 25 octombrie 2016 – Careless Beauty, companie românească ce promovează cosmetica integral organică, printr-un procentaj de 0% substanţe de sinteză, s-a lansat, la  sfârşitul săptămânii trecute, şi pe piaţa franceză, printr-o serie de evenimente care au avut loc la Paris, cu sprijinul Ambasadei României în Franţa. Careless Beauty este singurul brand românesc de cosmetică organică brevetat şi deţine până în prezent patru brevete de invenţie. De asemenea, produsele Careless Beauty sunt notificate conform standardelor europene, pe platforma CPNP.

La evenimentul de sâmbătă, 22 octombrie, au participat dl. Gabriel Andronache, Ministru Consilier în Cadrul Ambasadei României în Republica Franceză, Bureau de Promotion Commerciale et Economique Paris, doamna Chantal Moreno, fost reprezentant al Francofoniei în Europa Centrală şi de Est, alături de reprezentanţi ai sectorului privat, specialişti în domeniul cosmeticii, femei interesate de cosmetica naturală şi în special de cosmetica organică.

Cu o vechime de peste 20 de ani pe piaţa românească, Careless Beauty a fost înfiinţată de Elena Oancea – fondator, chimist, estetician, şi de Ioana Adina Oancea – farmacist, estetician. Pentru iniţiatoarele companiei, cosmetica organică înseamnă reîntoarcerea la natură, la reţetele de înfrumuseţare moştenite de la bunici, la tradiţii. Precursoare, în România, ale unui trend de strictă actualitate în cosmetica organică şi cosmetica vegetală, neurobiologia, Elena şi Adina Oancea oferă astăzi alternative complexe şi complet naturale de menţinere a sănătăţii şi frumuseţii pielii prin gamele de produse cosmetice şi tehniciile de tratamente faciale create sub brandul Careless Beauty.

Compania cu capital integral românesc are în portofoliu 22 de produse şi în fiecare an lansează altele noi. Fiecare produs conţine combinatii personalizate de extracte din peste 10 specii de plante, atent recoltate din culturi proprii, procesate manual şi atent supravegheate în perioada de macerare. Careless Beauty foloseşte materie primă integral românească de pe plantaţiile proprii şi lucrează cu peste 40 de specii de plante româneşti care şi-au confirmat potenţialul în tratarea afecţiunilor dermatologice şi restabilirea echilibrului la nivel epidermic. Produsul-vedetă este crema de cătină cu căpăceală de albine, iar noul elixir vegetal cu 13 uleiuri eterice are, de asemenea, o notorietate din ce în ce mai mare pe piaţă.

Natura oferă o gamă infinită de metode de îngrijire a tuturor tipurilor de piele. Motivul pentru care Careless Beauty există este descoperirea naturii în toată frumuseţea ei şi dezvăluirea beneficiilor aduse pielii. Pentru a păstra puritatea naturii este nevoie de pricepere, măiestrie, pasiune şi multă răbdare, căci natura este extrem de greu de reprodus în laborator. Careless Beauty înseamnă toate aceste lucruri. Pasiunea pentru frumos, precum şi dorinţa de puritate şi de autenticitate în metodele de îngrijire a pielii sunt motivaţia care ne susţine în călătoria noastră spre frumos, începută acum mai bine de 20 de ani, când româncele erau pasionate de cosmeticele străine. Încă de la înfiinţare, ne-am propus un pariu ambiţios: să producem produse cosmetice aproape perfecte pentru piele: sub 1% substanţe de sinteză, în special conservanţi. O specie de plantă poate cuprinde sute de compuşi chimici, biologic activi, recunoscuţi foarte uşor de către organismul nostru. Un produs de sinteză nu este la fel de rapid acceptat de către piele sau, în multe cazuri, nu este acceptat deloc. Avantajul major al extractelor din plante româneşti pe care le utilizăm în compoziţia produselor Careless Beauty este că au o penetrabilitate foarte mare, sunt recunoscute rapid de către organism şi deţin o compoziţie chimică foarte variată, bogată în principii active. Secretul tehnologiei Careless Beauty constă în concentraţiile de extracte regăsite în produs. Nu producem la scară largă, fiindcă pentru a ne asigura de materia noastră primă avem nevoie de toate cele patru anotimpuri“, declară Elena şi Ioana-Adina Oancea, creatoarele Careless Beauty.

Serviciile de cosmetică organică oferite de Careless Beauty în saloanele proprii continuă, de asemenea, perfectiunea organicului: se desfăşoară fără aparatură de specialitate, într-un mediu aproape rustic, menit să apropie omul de natura autentică. Un tratament cosmetic organic complet durează aproximativ 2 h.

Ca strategie de business viitoare, Elena şi Adina Oancea vizează investiţii în extinderea culturilor, întrucât au nevoie de mai multă materie primă, o investiţie în partea de semi-tehnologizare, o linie automatizată de ambalare şi etichetare. Ca noutăţi de portofoliu, compania va lansa perne şi saltele din plante, cu efect de ameliorare a  sforăitului.

Key-facts Careless Beauty:

 • De peste două decenii, Careless Beauty scoate pe piaţă produse organice; a fost creată în 1992, la Constanţa
 • Deţine 4 brevete de invenţie:apa de cătină, compoziţie pentru tratament cosmetic naturist;  crema hidratantă, antirid, cicatrizanta, cu efect regenerator; Elixir vegetal cu efect regenerator
 • Medalii obţinute în cadrul KIWIE 2014— Korean International Women`s Invention Exposition — Seoul, South Korea
 • Produsele sunt notificate conform standardelor europene, pe platforma CPNP
 • Este singurul brand de produse organice româneşti cu brevet de invenţie – peste 40 de plante româneşti din plantaţii proprii, de 4-6 ha. În judeţul Buzău compania  recoltează răşinoase, muguri de pin, brad
 • Are în portofoliu 22 de produse, în fiecare an lansează altele noi
 • Capacitate de producţie: lunar 300 de produse din fiecare sortiment; capacitatea noului laborator va fi de 1.000- 1.500 de produse
 • 1996 – anul înregistrării produselor la OSIM
 • Produsul-vedetă: crema de cătină cu căpăceală de albine, noul elixir vegetal de asemenea are o notorietate din ce în ce mai mare
 • Elixirul vegetal îmbină 13 uleiuri eterice de plante; implică un proces de distilare mai îndelungat;
 • Măştile – pe locul 3+ în topul vânzărilor, produsul-vedetă este compresa revitalizantă cu suc de cătină
 • Foloseşte materie primă românească – mierea este singurul ingredient pe care îl iau de la un furnizor român de peste 15 ani
 • În 2014 a participat la Emmy`s Awards Gifting Suite organizat de Celebrity Connected, Los Angeles
 • Produsele se coservă natural prin extracte de răşinoase
 • Au vindecat o formă acneică în 3 luni, înainte – în 6 luni

În România sunt peste 3.500 de specii de plante cu potenţial terapeutic- un avantaj faţă de Asia sau America, în partea de nord a Europei aceste plante nu cresc.