Blog

Cum revigorăm pielea după expunerea la soare

Cum revigorăm pielea după expunerea la soare

În timpul expunerii la soare ne bronzăm. Pielea, în mecanismul ei extrem de complex, conține și pigmenți. Pigmentul care dă colorația pielii noaste se numește melanină. Prezența și cantitatea acestui pigment va determina culoarea pielii fiecărui om. Când pielea noastră este expusă la soare, melanocitele inițiază o producție mai mare de melanină. Pe măsură ce melanina se ridică spre suprafață, pielea capată o culoare bronz maronie. Deoarece razele UV subțiază stratul exterior al pielii (epiderma) înțelegem, practic, că fenomentul de bronzare este un mod prin care pielea se apără de razele solare. Din acest motiv, expunerea excesivă la radiații UV poate conduce la deterioarea pielii, la îmbătrânire prematură și, mai mult, la arsuri solare, sensibilizări și pete pigmentare. O piele care este rar expusă la soare este mai predispusă la apariția rapidă și violentă a petelor pigmentare decât pielea care este văzută de soare periodic, în limitele de siguranță recomandate de specialiști.

În timpul expunerii la soare, de asemenea, transpirăm. Așadar, pierdem apă din țesuturi. Pierdem lichid care conține atât nutrienți cât și toxine. Din acest motiv este necesar să revigorăm constant o piele bronzată.

Cum putem revigora pielea după expunerea la soare cu extracte vegetale

A revigora înseamnă a înviora, a da vigoare, cuvânt ce provine din limba franceză „revigorer„. Înviorarea pielii constă, de fapt, în porția de hidratare și vitaminizare. Aceste atribute pot fi dobândite prin aplicări topice ale unor extracte vegetale care și-au dovedid potențialul benefic în acest sens. Iată care sunt acele extracte vegetale pe care am mizat, în cadrul Careless Beauty, pentru a revigora pielea pe timpul verii: apă (hidrolat) din flori de Lavandula officinalis (lavandă), ulei de Polianthes tuberosa (flori de tuberoze), ulei eteric de Pinus sylvestris (cetină și mlădițe de pin sălbatic), ulei eteric de Lavandula angustifolia (flori de lavandă sălbatică), ulei eteric de Lavandula officinalis (flori de lavandă de cultură). Aceste extracte se regăsesc în Apa din flori de lavandă și în Magia pentru trup (emulsie vegetală cu tuberoze și uleiuri eterice) Careless Beauty.

Extractul de flori de tuberoze este cunoscut pentru următoarele efecte deosebite în indrustria dermato-cosmetică: păstrează umiditatea pielii, hidratează profund, conferă pielii finețe, luciu natural și regenerează prin aportul de compuși biologic activi precum: acid butiric, alcool benzilic, farnesol, eugenol, benzoat de mentol, geraniol, nerol și antranilat de mentil.

Sfatul specialistului Careless Beauty

„Aceste produse pot fi aplicate după expunerea la soare astfel:

Pasul 1: După duș, atunci când este pielea caldă și umedă, pulverizați Magia pentru trup și masați tot corpul. Nu uitați să aplicați și pe față, gât și decolteu prin masaj gentil. Pasul 2: La final, după ce vă înfășurați cu prosopul de baie, pulverizați pe ten Apa din flori de lavandă. Repetați procesul ori de câte ori este nevoie. Extra informație: Magia pentru trup (Emulsie cu tuberoze și uleiuri eterice) poate fi aplicată și pe pielea scalpului, dar și pe lungimea firului de păr). Se menține minim 3 ore și maxim o noapte, după care se șamponează de 2-3 ori. „ Dr. Farm. Ioana – Adina Oancea