Blog

Despre acidul ursolic în cosmetice naturale 100% – cum acest compus bioactiv aduce unicitate Elixirului vegetal cu efect regenerator al pielii

Elixir vegetal cu efect regenerator

Ce este acidul ursolic?
Acidul ursolic (UA) este un acid pentaciclic triterpenoid carboxilic care se găsește în mai multe specii de plante. Cu ani în urmă, s-a considerat că acest compus nu are nici un fel de activitate biologică, însă, în prezent, a atras un interes considerabil datorită efectelor sale farmacologice și a toxicității reduse. Deși se poate achiziționa și în formula sintetică, noi, cei de la Careless Beauty, îl obținem doar din surse vegetale și vi-l oferim prin intermediul ingredientelor cosmetice din Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii. Există anumite specii de plante care conțin acid ursolic în structura lor biologică. După o serie de studii științifice, laboratorul nostru și-a concentrat programul de cercetarea asupra anumitor specii de plante precum cimbrișorul, lavanda sau șovârful, molidul sau Gingko biloba, în vederea analizării prezenței acidului ursolic și a efectelor asupra pielii. A fost o curiozitate și o dorință acută de a încerca obținerea unui produs cosmetic 100% natural inovativ care să satisfacă dorința clienților de a regenera cele mai profunde riduri ale feței. Inspirația vine întodeauna de la oameni și de la natură.

Proprietățile acidului ursolic la nivel topic
Acidul ursolic (UA) este unul dintre acești compuși biologic activi cu proprietăți antioxidante, anti-inflamatoare, anticanceroase, hepatoprotective, neuroprotective și de restructurare a fibrelor de colagen din țesutul conjunctiv al pielii. Spre exemplu, activitatea antioxidantă a acidului ursolic a fost pentru prima dată studiată la începutul anilor 1990 și s-a dovedit că acesta împiedică peroxidarea lipidelor și stresul oxidativ prin blocarea radicalilor liberi. Aceste rezultate sugerează faptul că acțiunea farmacologică a acestui acid poate reprezenta o abordare nouă în tratamentul naturist și non-invaziv pentru combaterea stresului oxidativ.

Combaterea stresului oxidativ
Stresul oxidativ conduce spre instalarea unui dezechilibru în tot corpul dar și la nivelul pielii. Efectele negative sunt deshidratarea pielii, asfixia țesutului, descuamarea, pigmentarea anumitor zone de pe față, gât sau decolteu, dilatarea porilor și apariția cuperozei sau senzația de ten obosit și lipsit de luminozitate. Toate aceste efecte negative pot fi combătute prin hidratare constantă – internă și externă – și prin vitaminizarea țesutului epidermic cu produse adecvate tipului de ten capabile să intervină în reacția în lanț produsă de stresul oxidativ. Acidul ursolic intervine in acest sens prin activitatea de restructurare a țesutului conjunctiv și prin blocarea radicalilor liberi.

5 ani de studiu stiintific pentru crearea Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii
Pornind de la aceste date, am elaborat un întreg studiu științific care s-a desfășurat pe 5 ani cu scopul de a crea un produs dermato-cosmetic 100% natural capabil să restructureze fibrele de colagen și să reîntinerească țesutul epidermic într-un timp relativ scurt prin conținutul ridicat de acid ursolic din surse vegetale. Rețatarul Elixirului vegetal a trecut prin mai multe studii fizico-chimice, clinice, toxicologice și dermatologice până formula sa a fost finalizată și, ulterior, brevetată. Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii este fabricat în cantitate limitată. Îl poți cumpăra sau rezerva aici.