Blog

Despre formula cosmetică regenerativă cu flori de crin și 12 uleiuri esențiale a Elixirului vegetal Careless Beauty

Elixir vegetal cu efect regenerator

Ingrediente cosmetice vegetale brevetate

Ingredientele cosmetice bioactive utilizate în acest produs exclusivist însumează 13 extracte vegetale obținute din specii de plante sălbatice autohtone (lavanda sălbatică, menta de pădure, șovârf, roiniță, brad, pin, plop negru) dar și din specii aduse în culturi proprii (crin, lavandă de cultură, păducel, cătină, cimbrișor, nalbă). Fiecare specie de plantă este atent recoltată în intervale orare bine definite și este supusă imediat proceselor de distilare și macerare. Toate ingredientele aduc plus-valoare și, prin combinarea lor minuțioasă, am ajuns la o formulă dermato-cosmetică cu acțiune regenerativă/anti-îmbătrânire asupra epidermei umane. Extractul care se decantează la baza sticluței reprezintă maceratul polenic din flori de crin peste care se adaugă cele 12 uleiuri esențiale obținute printr-un proces de distilare individual care durează aproximativ 5 ore. Datorită unicității ingredientelor vegetale și procesului de fabricare meticulos, acest produs este fabricat în cantitate limitată. Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii este un produs brevetat.

INGREDIENTE (INCI): ulei din flori de Lilium candidum (crin alb), uleiurile esențiale extrase din plante sălbatice și de cultură: flori de Lavandula augustifolia (lavandă sălbatică), flori de Lavandula officinalis (lavandă de cultură), flori și tulpini de Thymus serpyllum (cimbrișor), fructe de Hippophae rhamnoides (cătină), flori și frunze de Mentha aquatica (mentă sălbatică), flori de Crataegus monogyma (păducel), muguri de Abies alba (brad), muguri de Pinus sylvestris (pin), flori și frunze de Origanum vulgare (șovârf), muguri de Populus nigra (plop negru), flori și frunze de Melissa officinalis (roiniță), flori de Althaea officinalis (nalbă).

Floarea de crin – o bogăție de compuși bioactivi

Maceratul polenic din flori de crin este un extract unic care asociază beneficiile polenului, staminelor și petalelor de crin. Obținerea sa este 100% dependentă de dezvoltarea sănătoasă a culturilor noastre de crin. Când floarea ajunge la maturitate optimă, recoltăm întâi polenul – prin scuturarea florilor – și, ulterior, floarea în sine. Materialele vegetale sunt imediat procesate conform rețetarului și supuse procesului de macerare. Timpul de macerare este esențial și influențează calitatea extractului. Din acest motiv, acordăm atenție sporită acestui procedeu care nu durează mai puțin de 40 de zile.