Blog

Ritual de îngrijire #stămacasă – Ce se întamplă la nivelul pielii când utilizăm zilnic Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii

Elixir vegetal cu efect regenerator

Beneficiile aplicărilor topice zilnice
Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii este un produs vedetă datorită efectului anti-îmbătrânire. Încetinirea îmbătrânirii premature a pielii are loc prin regenerarea constantă a epidermei și restructurarea fibrelor de colagen. Acest lucru se întâmplă datorită conținutului ridicat de acid ursolic și a celor peste 100 de compuși bioactivi din cele 13 extracte vegetale din formula produsului. Este extrem de ușor de utilizat și pătrunde în piele rapid, în câteva secunde, datorită componentelor volatile. Recomandăm a fi aplicat seara (ultimul pas în ritualul de îngrijire) și dimineața (înainte de vă machia). Produsul este potrivit tuturor tipurilor de ten.

Colagenul
Colagenul este o proteină insolubilă compusă din fibre. Această proteină este secretată în mod natural de organismul nostru. Ea se regăsește în sistemul osos, muscular, digestiv, în piele, vase de sânge și articulații. Colagenul este esențial în procesul de regenerare celulară si, în mod deosebit, în regenerarea țesutului conjunctiv. Cercetarile științifice confirmă faptul că această substanță este generată de organismul uman în abundență până la vârsta de 30 de ani după care producția scade semnificativ însă nu este stopată definitiv. Este cunoscut faptul că anumiți factori externi precum poluarea, radicalii liberi, consumul de tutun, alcool, zaharuri și carbohidrați, expunerea excesivă la soare sau alte condiții climatice extreme, încurajează scăderea producției de colagen în organism. Intern, colagenul asigură buna funcționalitate a pielii, oaselor și articulațiilor. Așadar, organele sunt protejate, în mare parte, și de această proteină. Din punct de vedere chimic, colagenul însumează o serie de aminoaicizi precum glicina, prolina, hidroxiprolina și arginina. Acesta este generat de fibroblaste – celulele responsabile și pentru secreția fibrelor de elastină cu peste 1400 de aminoacizi în componența lor. Fibroblastele se regăsesc în proporție de 90% în țesutul conjunctiv, constituie 90% din masa organică a oaselor și 70% din piele.
Există 28 de tipuri de colagen însă 4 dintre acestea sunt cele mai comune (tipurile I, II, III, IV). Tipul I se regăsește în piele, tendoane și oase. Tipul II se regăsește în cartilaje. Tipul III se regăsește în piele și vase de sânge, iar tipul IV în țesuturile membranoase. Colagenul endogen este cel secretat în mod natural de către organismul uman, iar colagenul exogen reprezintă aportul suplimentar din diverse produse.
Prin Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii, am dorit întreținerea și sporirea producției de colagen și restructurarea fibrelor de colagen prin activitatea biologică a acidului ursolic din surse vegetale. Cele 12 uleiuri esențiale incluse în formula cosmetica prezintă, de asemenea, o serie de avantaje.

Proprietățile uleiurilor esențiale din formula cosmetică
Combinația de ulei esențial de flori de Lavandula augustifolia (lavandă sălbatică), flori de Lavandula officinalis (lavandă de cultură), flori și tulpini de Thymus serpyllum (cimbrișor), fructe de Hippophae rhamnoides (cătină), flori și frunze de Mentha aquatica (mentă sălbatică), flori de Crataegus monogyma (păducel), muguri de Abies alba (brad), muguri de Pinus sylvestris (pin), flori și frunze de Origanum vulgare (șovârf), muguri de Populus nigra (plop negru), flori și frunze de Melissa officinalis (roiniță), flori de Althaea officinalis (nalbă) prezintă urmatoarele efecte asupra pielii:
– calmare, vitaminizare, revitalizare, luminozitate, tonifiere, purificare, anti-aging;
– acțiune anti-inflamatoare, antibacteriană, antivirală, cicatrizantă;
– restructurare a fibrelor de colagen din țesutul conjunctiv al pielii;
– regenerarea țesutului epidermic afectat de pustule acneice și a cicatricilor dobândite în urma arsurilor pielii sau a taieturilor.