Blog

RITUAL DE ÎNGRIJIRE #stămacasă – DEZINFECTAREA MÂINILOR ȘI COSMETICE NATURALE PENTRU HIDRATAREA PIELII

În această perioadă în care planeta noastră este afectată de noul coronavirus care cauzează boala COVID-19, autoritățile recomandă să efectuăm igienizarea mâinilor din oră în oră, cu apă și săpun sau substanțe biocide (exemplu: etanol 85%). Dezinfectarea repetată cu aceste produse poate conduce la uscăciunea masivă a pielii mâinilor, mai ales în cazul persoanelor care deja prezintă o sensibilitate la nivel epidermic.

Careless Beauty, singurul brand românesc de cosmetice naturale 100%, vine în ajutorul vostru cu două produse cosmetice non-invazive, cu ingrediente vegetale bioactive menite să hidrateze, să regenereze și să calmeze pielea sensibilă, uscată sau crăpată.

Extractul uleios cu fructe de cătină – este un ulei obținut prin macerarea fructelor de cătină (Hippophae rhamnoides) cu ulei de floarea soarelui presat la rece. După o perioadă de macerare de aproximativ 60-90 de zile, obținem acest extract uleios cu fructe de cătină bogat în Vitamina C și beta-caroten.

Beneficii asupra pielii

La nivelul pielii, extractele din fructe de cătină au o acțiune generală de hrănire, revitalizare și regenerare celulară cu aplicabilitate în tratarea acneei, dermatitelor, pruritului, eczemelor, rănilor și arsurilor pielii. De asemenea, ajută la reducerea efectelor vătămătoare ale radiațiilor solare având cu conținut ridicat de  -caroten, chiar de zece ori mai mult decât morcovul

Apa din flori de lavandă – este o apă obținută prin distilarea florilor de lavandă proaspăt culese din culturi proprii. După procesul de distilare care durează aproximativ 5-6 ore, obținem o anumită cantitate de ulei esențial de lavandă și de apa florală care, ulterior, este extrasă în vase specializate și lăsată la maturat. După finalizarea procesului de maturare, aceasta este ambalată în recipientele cosmetice prevăzute cu pulverizator – pentru o dispersie ușoară la nivelul tegumentelor.

Beneficii asupra pielii

La nivelul pielii, apa din flori de lavandă calmează, menține un pH optim sau îl reglează, acolo unde este nevoie, hidratează și lasă o senzație de piele fină și curată. Lavanda, pe lângă proprietatea de a calma țesutul epidermei, prezintă și acțiune antimicrobiană, anti-inflamatoare și cicatrizantă.

Toate proprietățile produselor noastre sunt confirmate de studii științifice, studii clinice, toxicologice și dermatologice. Parte din cercetarea științifică Careless Beauty poate fi accesată aici.

Extractul uleios cu fructe de cătină și Apa din flori de lavandă pot fi aplicate conform îndrumărilor video – la scurt timp după dezinfectarea constantă a mâinilor cu substanțele recomandate de către Ministerul Sănătății (http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/).

Aveți grijă de sănătatea voastră, igienizați-vă și hidratați-vă mâinile de mai multe ori pe zi.