Afecțiuni, Blog

Spărturile vasculare șI remedii 100% naturale

Spărturile vasculare sau venectaziile, cunoscute după termenul științific, sunt evidențiate pe picioare sub formă de linii subțiri, uneori arborizate, cu mărimi de ordinul milimetrilor sau centrimetilor, de culoare roșu/violaceu. Spărturile vasculare sunt, de fapt, dilatații vasculare în structura tegumentului cunoscute și sub denumirea de telangiectazii. Acestea sunt cauzate de fragilitatea vaselor capilare. În aproximativ 90% din cazuri, spărturile vasculare sunt moștenite genetic. Totuși, această fragilitate, poate fi dobândită sau acutizată și de stilul de viață. Lipsa de mișcare, nivelul redus de hidratare, statul prelungit în picioare, sarcina, expunerea excesivă la soare, alimentația nesănătoasă care conduce spre oxidare celulară și aciditate, consumul excesiv de țigări și alcool sau masajele corporale agresive, toate, prin sinergia lor, favorizează fragilitatea capilarelor și apariția spărturilor vasculare.

Pentru a le înlătura, o parte din oameni apelează la intervenții chirurgicale. Această metodă ne ajută pe moment și ne ajută parțial. Asta nu înseamnă ca alte spărturi vasculare nu își vor face apariția, cândva, la un anumit interval de timp. Orice lucru de care nu ne îngrijim la timp sau de care ne îngrijim parțial, va reveni, ca un reply, amintindu-ne de sensibilitățile corpului și de auto-sabotajul manifestat conștient sau inconștient. Spărturile vasculare pot fi combătute, treptat, prin aport de vitamine și bioflavonoide sau acizi grași precum omega-3.

Acești compuși chimici – vitaminele, bioflavonoide și acizii grași – pot fi aduși direct la nivel topic prin consumul de produse dermato-cosmetice de o anumită componență vegetală. Spre exemplu, bioflavonoidele sunt un grup de compuși derivati din plante, cunoscuți și sub denumirea de  compusi polifenolici sau flavonoide. În prezent, peste 5000 de astfel de compuși au atras atenția prin efectele lor farmacologice și, astăzi, sunt integrați în medicina alternativă, în anumite suplimente alimentare sau produse dermato-cosmetice.

La Careless Beauty am avut curiozitatea și dorința de a veni cu o soluție 100% naturală și pentru problema spărturilor vasculare. În acest sens, am creat două produse menite să înlăture aceste probleme ale pielii doar prin aplicări topice a două produse inovative: Crema anticelulitică și pentru vergeturi și Măsca anticelulitică și pentru spărturi vasculare. Aceste două produse aduc un aport de bioflavonoide din materiale vegetale precum fructe de Hippophae rhamnoides (cătină), Hedera helix (iederă de pădure), Lilium candidum (crin), Pinus sylvestris (pin), Ginkgo biloba, Vitis vinifera (viță de vie) și Prunus cerasus (vișin).

Cum se utilizează aceste produse pentru efectele dorite?

PAS 1. Se masează zonele afectate cu Crema anticelulitică și pentru vergeturi. Datorită principiilor active din extractele vegetale, stimulează circulația sangvină, reduce surplusul de lichid din țesuturile afectate, contribuie în procesul de regenerare celulară, elimină vergeturile, redă elasticitatea pielii și hidratează profund.

PAS 2. Se aplică Masca anticelulitică și pentru spărturi vasculare pe zonele afectate, după Crema anticelulitică și pentru vergeturi, asupra zonelor afectate; se pot efectua împachetări cu folie transparentă menținute timp de 1 oră; produsul este recomandat persoanelor de toate vârstele care prezintă celulită și/sau vergeturi și/sau spărturi vasculare, în forme incipiente sau avansate.

Important de știut!

Aceste produse pot fi utilizate și de către femeile însărcinate chiar din prima lună de sarcină (aplicată pe burtică, fese, coapse și sâni) și de către adolescente. Produsele sunt non-toxice, non-iritante, non-sensibilizante și nu conține substanțe chimice de sinteză! Pentru efecte sporite, aceste produse pot fi aplicate în timpul expunerii la soare, fără înfoliere, astfel: se masează gentil pielea cu Crema anticelulitică și pentru vergeturi și, ulterior, se întinde (cu mâna) Masca anticelulitică și pentru spărturi vasculare. Se stă la soare timp de aproximativ 1 oră, în intervalul orar benefic. Se îndepărtează cu apă călduță, la duș.