Afecțiuni, Vergeturi

Ce sunt vergeturile?

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt linii fine și albe pe corp, care apar odată cu ruperea țesutului conjunctiv, prin forțarea elasticității pielii într-un timp foarte scurt. Această deteriorare este posibilă atunci când pielea nu este bine întreținută sau este suprasolicitată. Ruperea celulelor de colagen duce la formarea acestor mici cicatrici pe piele, denumite vergeturi.

Apariția vergeturilor este asociată cu pubertatea, la ambele sexe, fiind provocată de creșterea în greutate și în înălțime.

În rândul adolescenților, circa 70 % dintre fete și 30% dintre băieți au vergeturi.

La rândul lor, în proporție de 90%, femeile însărcinate manifestă această afecțiune, la nivelul abdomenului și coapselor.

Aproape tot corpul poate fi invadat de aceste striații. Pot apărea vergeturi pe sâni, vergeturi pe fese, vergeturi pe burtă, vergeturi pe picioare, precum și vergeturi pe spate.

În cazul băieților, vergeturile apar pe spate din cauza creșterii rapide în înălțime.

Vergeturile sunt de două feluri:

  • Vergeturi roșii – sunt striații recente, proaspăt apărute pe piele. Culoarea roșie este dată de dilatarea vaselor capilare, cauzată de ruperea fibrelor de colagen; acumularea în exces a sângelui colorează aceste linii fine.
  • Vergeturile albe – sunt striații mai vechi, care s-au cicatrizat.

Cauzele apariției vergeturilor:

  • Consumul alimentelor sărace în vitamine;
  • Consumul deficitar în lichide;
  • Stresul oxidativ și scăderea imunității organismului, care duc la acumularea de toxine în corp; capilarele se îngroașă și devin ușor casante.
  • Sedentarismul și obezitatea. Acestea conduc la o circulație deficitară a sângelui, care pune presiune pe capilare.
  • Schimbările hormonale, frecvente în perioada pubertății.
  • Sarcina – mai ales în lunile 4-6 , când tegumentul se întinde continuu și rapid.
  • Afecțiuni ale glandei tiroide, care determină lipsa de elastină în epidermă.

Tratament natural împotriva vergeturilor

Careless Beauty vine cu un tratament natural, revoluționar, în regenerarea țesutului conjunctiv afectat de vergeturi și anume Crema anticelulitică și pentru vergeturi cu o compoziție naturală din plante românești, care și-a dovedit potențialul regenerativ asupra vergeturilor în studii clinice, de-a lungul multor ani.

Utilizând Crema anticelulitică și pentru vergeturi, zi de zi, în tratamentul vergeturilor roșii, regenerarea țesutului conjunctiv se va produce în proporție de 70 % în doar 30 de zile. Prin utilizarea cremei naturale ca remediu pentru vergeturi, pielea își va recăpăta suplețea.

În cazul vergeturilor albe, Crema anticelulitică și pentru vergeturi trebuie folosită o perioadă mai lungă (între 3 și 6 luni) deoarece regenerarea celulară în cazul leziunilor mai vechi se produce din stratul profund al țesutului conjunctiv. După prima lună de utilizare veți observa că leziunile nu mai sunt atât de profunde, doar că, pentru recuperarea integrală, timpul și consecvența sunt absolut necesare, pentru a da posibilitatea ingredientelor naturale să acționeze în recuperarea totală a țesutului epidermic.