Blog

Află ce este Quercetina

Află ce este Quercetina

Quercetina (Q) este un membru al familiei flavonoidelor cu o capacitate puternic antioxidantă. Este un compus natural care se găsește în mai multe specii de plante de interes cosmetic. Mare parte din flavonoide se găsesc în plantele cu frunze verzi, galbene și roșii sau în fructele de culoare închisă.

Flavonoidele sunt validate ca o clasă a compușilor antioxidanți datorită proprietăților redox (implică reacții de oxido-reducere), capacității de a acționa ca agenți reducători și donatori de atomi de hidrogen. Quercetina este cunoscută pentru proprietatea de a întârzia oxidarea celulelor prin inhibarea radicalilor liberi.

Antioxidanți pentru piele direct din frunzele de Ginkgo Biloba

Industria cosmetică duce o luptă aprigă în a găsi, constant și rapid, noi compuși biologic activi cu rol antioxidant pentru epiderma umană, cu toxicitate redusă și stabilitate înaltă. Studii științifice recente au raportat un interes major pentru quercetină (VEZI AICI PRODUSELE CARELESS BEAUTY CARE CONȚIN GINKGO BILOBA). Noi, cei de la Careless Beauty, am cercetat cum am putea integra acest compus în rețetarele noastre dermato-cosmetice doar din sursă vegetală. În prezent, utilizarea de antioxidanți naturali și, în special, flavonoidele și acizii fenolici au câștigat recunoaștere datorită importanței lor în obținerea produselor cosmeceutice (care au beneficii medicinal sau asemănătoare medicamentelor).

Gradul de absorbție în piele și efectele farmacologice

Deoarece multe cosmetic folosesc flavonoidele în diferite formulări de îngrijire a pielii, este foarte important să cunoaștem gradul de penetrabilitate a acestor compuși la nivelul pielii. Quercetina este rapid absorbită în epidermă și protejează componentele celulare ale țesutului cutanat de deteriorarea oxidativă. Quercetina este puternic activă în peste douăzeci de specii de plante și prezintă o activitate farmacologică bogată: efect anti-inflamator, anti-hipertensiv, vasodilatator, anti-obezitate, anti-hipercolesterolemic și anti-aterosclerotic.

Urmăriți-ne în continuare pentru a afla detalii despre studiile științifice din portofoliul Careless Beauty România, privind prezența quercetinei în frunzele de Ginkgo Biloba.