Afecțiuni, Riduri

Ce sunt ridurile?

Ce sunt ridurile?

Ce sunt ridurile?

Sub pielea obrazului se găsesc numeroși mușchi mici, denumiți mușchii mimici sau mușchii pieloși. Sunt astfel numiți datorită faptului că unul din cele două capete ale acestora este fixat de piele. Prin contracția lor se formează o cută, orientată perpendicular pe direcția tracțiunii. După încetarea contracției, pielea revine la poziția inițială datorită elasticității proprii și a tendoanelor mușchiului. Contracția acestor mușchi, sub influența sistemului nervos, permite și exteriorizează stările psihice: veselie, tristețe, supărare etc. Cu vârsta, pielea își pierde din elasticitate și nu mai poate reveni la poziția inițială, rămânând pliată, ceea ce are drept urmare apariția ridurilor. Ridurile pot fi împărțite în:
 1. riduri de încrețire – cum sunt ridurile de la nas la buze, ridurile gâtului, riduri între sprâncene, ridurile frunții;
 2. riduri de lăsare (surpare, prăbușire) cum sunt ridurile “laba-gâștei”, ale comisurilor buzelor (gurii), ridurile ale pleoapelor inferioare, riduri sub ochi, riduri ale obrajilor, precum și riduri ale bărbiei.

Cauze care contribuie la apariția ridurilor

 1. Contractarea exagerată, inutilă, repetată a mușchilor feței duce, în timp, la formarea ridurilor. Aceasta se explică prin faptul că orice contracție a acestor mușchi, denumiți și pieloși , datorită raporturilor lor strânse cu pielea, este însoțită de mișcarea pielii care îi acoperă. Regiunile care se ridează mai întâi sunt ochii, gura, nasul, fruntea și bărbia deorece mușchii respectivi sunt mai frecvent solicitați. Unele stări sufletești depresive (tristețe, supărare) dacă se repetă des, favorizează apariția ridurilor, în timp ce starea de veselie, buna dispoziție nu au asemenea efect. Explicația acestui fenomen este următoarea: în timpul râsului se activează numai 13 mușchi, spre deosebire de stările sufletești depresive când acționează aproximativ 60 de mușchi. Râsul spontan activează circulația sângelui, contribuind la o mai bună hrănire a pielii.
 2. Expunerea nerațională la soare face ca pielea să se deshidrateze, să se usuce, să se cojească, devenind aspră și lipsită de suplețe ceea ce favorizează apariția ridurilor
 3. Lumina prea puternică face ca ochii să se strângă, ceea ce duce formarea unei cute denumite “laba-gâștei “
 4. Cititul la lumina slabă poate provoca apariția ridurilor de la ochi
 5. Slăbirea, dacă are loc rapid, este urmată de apariția ridurilor. În mod special, în urma slăbirii bruște (cure de slăbire), grăsimea începe să dispară mai întâi tocmai de acolo de unde prezența ei este necesară, adică de la nivelul feței, al gâtului și abia mai târziu în rest.
 6. Factorii meteorologici (vânt, ploaie, frig, căldură, umiditate, variații de temperatură)
 7. Lipsa dinților modifică enorm fizionomia, prin retracția buzelor, înfundarea obrajilor și scurtarea diametrului vertical al feței, ceea ce îmbătrânește figura prin apariția ridurilor profunde.

Soluții și tratamente naturale pentru riduri

 1. Demachierea feței cu Extractul uleios din fructe de cătină și Apă din fructe de cătină oferă curățarea profundă a epidermei, dar și o vitaminizare a pielii, care contribuie la atenuarea ridurilor prin concentrațiile naturale de substanțe active ale fructelor de cătină.
 2. Conservarea tonicității pielii prin utilizarea Loțiunilor Careless Beauty seara și dimineața. Concentrate în polenuri florale crude, loțiunile au ca scop menținerea elasticității și hrănirea profundă a pielii ridate.
 3. Gomajele Careless Beauty, cu bogăția lor de elemente chimice naturale, fac ca tenurile ridate să-și recapete suplețea și strălucirea.
 4. Măștile naturale Careless Beauty, aplicate zilnic , vitaminizează puternic stratul germinativ al pielii, prin concentrații unice de vitamine din suc natural de cătină, sevă de mesteacăn, macerate florale, miere, argilă și uleiuri florale, pentru estomparea ridurilor de pe frunte, ridurilor de la ochi și a ridurilor de expresie.
 5. Crema hidratantă regeneratoare Careless Beauty, aplicată seara și dimineața, completează ritualul de îngrijire și întinerire celulară a pielii cu elemente vii din natură, cu rețetare brevetate, pentru atenuarea și estomparea ridurilor profunde.

Produse recomandate pentru tratarea ridurilor