Blog

Despre tenul matur cu anumite dezechilibre de ordin dermatologic

Caracterizarea tenului matur este destul de complexă și este indicat a se ține cont de mai mulți factori: tipul de ten, afecțiunile dermatologice din trecut sau prezent, ritualul de îngrijire, nivelul de hidratare și pH-ul pielii. Un ten matur încă poate suferi de acnee, cuperoză și rozacee.

În general, tenul matur prezintă o serie de caracteristici generale: musculatura facială își pierde tonicitatea, țesutul conjuctiv pierde din fermitate, rețeaua de colagen slăbește, iar capacitatea de asimilare a vitaminelor (mai ales A și D) scade. Aceste procese încetinite conduc spre modificări vizibile la nivelul pielii. Cele mai frecvente sunt ridurile, petele pigmentare, uscăciunea pielii (uneori chiar cu descuamare), luminozitate scăzută și musculatură slăbită (ex. pleoape ”căzute”). Este evident că nu putem opri îmbătrânirea organismului, totuși, putem să ne ajutăm constant printr-un ritual de îngrijire corect și vitaminizare profundă a țesutului epidermic. Pe lângă produsele cosmetice benefice tenului matur, masajul facial este un instrument prețios în menținerea tonicității. Citește mai multe despre masajul facial Careless Beauty aici.

Produsele Careless Beauty recomandate tenului matur (care prezintă și cuperoză) sunt: Extractul uleios cu fructe de cătină (pentru demachiere); Apa din fructe de cătină (pentru demachiere și revigorare zilnică); Apa din flori de lavandă (pentru demachiere și calmare a pielii); Crema cu efect regenerator (excelent anti-aging, pentru cicatrizare și hidratare profundă); Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii (excelent angi-aging datorită acidului ursolic din componența vegetală responsabil pentru restructurarea fibrelor de colagen); Fondul de ten regenerator (bază pentru machiaj), Gomajul pentru ten uscat, mixt, pete; Compresa Revitalizantă (mai ales dacă pielea este devitaminizată); Masca pentru pete și pistrui și Loțiunea pentru pete și pistrui (dacă tenul prezintă și pete pigmentare); Loțiunea pentru ten uscat, sensibil; Masca pentru ten uscat, sensibil, cuperoză, iritații și alergii (dacă tenul este deshidratat și lipsit de suplețe).