Blog

Dermatita

Ce este Dermatita?

Dermatita este o afecțiune a pielii, încadrată în grupul mare de afecțiuni numit “Dermatoze”. Din grupul dermatozelor, fac parte și iritațiile sau alergiile pielii.

Dermatozele alergice sunt afecțiuni cutanate manifestate prin reacții alergice de tip vascular între alergeni și anticorpi ce se realizează în derm prin intermediul unor mediatori chimici (histamină, aminoacizi, sero-tonină … etc) care se eliberează din celulele afectate sub influența unor fermenți, ce imprimă acestor substanțe din celule, caractere patologice. Aceste substanțe declanșează lanțul reacțiilor alergice (congestie, prurit).

Din grupul Dermatozelor alergice fac parte: eczema, dermatitele (alergică, seboreică sau de contact, etc.), toxi-dermatitele, neurodermatita sau pruritul.

Când apare dermatita?

Dermatoza pot atinge ambele sexe încă de la vârste fragede. Ea poate avea diverse forme și manifestări și își poate face simțită prezența pe fata, scalp (cojite in par), conturul firelor de păr sau alte părți ale corpului.

Dermatita seboreică de exemplu, poate fi moștenită genetic și debutează de obicei, după pubertate, în timp ce putem întâlni dermatita la bebeluși și copii, iar aceasta, împreună cu alte iritații/alergii ale pielii, poate atinge toate grupele de vârstă.

De cele mai multe ori, ne confruntăm cu dermatoze la schimbările de anotimp (cel mai frecvent primăvara), pentru că atunci pielea poate fi mai mai slab vitaminizată. Totodată, pot apărea diverse tipuri de iritații sau alergii ale pielii și în urma utilizării unor produse chimice sau cosmetice neadecvate tipului de ten.

Ce efecte pot cauza dermatitele/iritatiile/alergiile?

Dermatozele afectează vizibil pielea prin roșeață, iritații, descuamări (cojițe pe piele), vezicule, inflamații, mâncărimi sau usturimi. Uneori, aceste efecte ale tenului iritat/sensibil pot provoca și o încărcătură emoțională asupra indivizilor.

În cazul dermatozelor, apare de cele mai multe ori un disconfort fizic pricinuit de aceste senzații de mâncărimi sau usturimi, iar persoana care suferă de aceasta afecțiune poate să manifeste neliniște sau nervozitate.

Cum “se extind” dermatitele?

De regulă, dermatitele pornesc de la zone inițiale mai mici și se extind în timp, pe măsură ce pielea prezintă noi dezechilibre în bariera ei naturală de protecție, influențată și de mediul extern.

Asa constatăm, de exemplu, că “s-a extins” dermatita seboreică pe conturul scalpului, apoi către sprancene și mai apoi către aripile nasului, bărbie sau zona urechilor.

Sau, în cazul altui tip de dermatită declanșată la pliurile membrelor, se poate extinde și către abdomen sau alte zone ale corpului sub aspect diferit.

Tipuri de Dermatite

Consultă aici specialiștii Careless Beauty pentru planul tău de personalizat pentru rutina ta de îngrijire.

Este afecțiunea cel mai des întâlnită ca boală cronică de piele, chiar din copilărie și afectează inclusiv bebelusii. Acest tip de dermatită poate apărea și sub forma de eczemă la bebeluși, copii, cât și la adulți și provoacă roșeață și mâncărime.
Se poate localiza atât pe față, cât și pe restul corpului, dar se instalează, de obicei în zone precum glezne, încheieturi, brațe, picioare, piept, genunchi sau coate.

Simptomele dermatitei specifice copiilor care poate apărea și la adulți sunt: piele uscată, mâncărime severă, papule roșii (uneori supurate), piele crăpată, scuamoasă sau inflamată, precum și prurit ce determină extinderea afecțiunii.

Abordarea Careless Beauty pentru acest tip de dermatită implică un aport maxim de substanțe chimice naturale biodinamice în vindecarea acestei afecțiuni. Se recomandă utilizarea următoarelor produse:

1. Apa de cătină Careless Beauty vine cu un pH acid și concentrație mare de antioxidanți ce oferă pielii hidratare și calmare a iritațiilor doar în câteva minute.
2. Extractul uleios cu fructe de cătină ajută la emoliere și regenerare în profunzime.
3. Crema hidratantă regeneratoare completează tratamentul regenerator, iar dermatita își oprește evoluția în timp, prin aportul maxim de compuși bioactivi existenți în fiecare produs.

Apare de obicei la pubertate (sau după) și este de regulă o “moștenire genetică” a tenului mixt sau gras.

Se localizează cel mai frecvent pe scalp, pe conturul părului, spâncene, aripile nasului sau zona din spatele urechilor.

Prezintă zone înroșite cu scuame (coji pe ten) și uneori cu pustule, care de cele mai multe ori cauzează disconfort prin inflamație, mâncărime sau usturime în zonele afectate.

Se recomandă rutina pentru dermatita seboreică de la Careless Beauty.

Poate apărea sub forma de iritații, chiar și cu pustule, la contactul pielii sensibile cu anumite materiale sau substanțe, cum ar fi:

 • Bijuterii sau accesorii metalice
 • Anumite textile
 • Produse de curățenie cu agenți agresivi
 • Anumite produse de igienă/ingrijire
 • Compuși chimici
 • Unele produse cosmetice cu potențial alergen/iritativ (substanțe chimice de sinteză)

Dermatite de contact (de iritație primară) – se caracterizează printr-o reacție pe suprafața de contact cu agentul respectiv (eritem intens, edem, vezicule) și are intensitate mare în reacție atât timp cât acționează agentul respectiv. Se atenuează, până la dispariție când este înlăturat agentul iritant, iar leziunile sunt strict delimitate la regiunea în care s-a produs contactul.

Dermatite alergice (de sensibilizare) apar după o perioadă îndelungată de contact cu substanța iritantă fiind una dintre cele mai frecvente boli de piele și se caracterizează prin: eritem, edem sau veziculație însoțită de prurit intens în zona de contact cu iritantul. Se poate extinde mai mult decât zona de contact.

Dermatite profesionale apar în mediul de muncă. Manevrarea sau expunerea pielii la vapori chimici (medicamente sub formă de pulbere, unguente sau alte soluții chimice), poate duce după 5-22 de zile, la apariția dermatitei de contact prin mecanism alergic.

Abordarea Careless Beauty în cazul dermatitei de contact presupune un aport maxim de substanțe chimice naturale biodinamice în vindecarea acestei afecțiuni. Se recomandă utilizarea următoarelor produse:

1. Apa de cătină Careless Beauty vine cu un pH acid și concentrație mare de antioxidanți ce oferă pielii hidratare și calmare a iritațiilor doar în câteva minute.
2. Extractul uleios cu fructe de cătină ajută la emoliere și regenerare în profunzime.
3. Crema hidratantă regeneratoare completează tratamentul regenerator, iar dermatita își oprește evoluția în timp, prin aportul maxim de compuși bioactivi existenți în fiecare produs.

Manifestările Dermatozelor

Roșeața pe unele zone ale pielii este unul dintre primele semne la debutul dermatitelor. Aceste zone se pot extinde în timp și pot prezenta inflamații locale. Apoi pot apărea scuame sau uscăciune exagerată. În general, apar și senzații de mâncărime sau furnicături în zonele afectate, însoțite uneori și de usturime.

În fazele cronice ale dermatitelor, afecțiunea penetrează stratul epidermic profund și capătă aspect de eczema. Aceasta este o reacție cutanată alergică ce se manifestă prin eritem, edem, zemuire, descuamație, prurit cu tendință de extindere și cronicizare. Deasemenea, microbii care se regăsesc la suprafața pielii (streptococci, stafilococi), ca paraziți criptogamici, pot provoca la randul lor astfel de eczeme.

De cele mai multe ori apare “intoleranță” în aplicarea locală unor creme de sinteză.

Cheia succesului în vindecarea dermatitelor și iritațiilor la Careless Beauty

experienta vasta in tratarea afectiunilor pielii

Experiență vastă în vindecarea afecțiunilor pielii

Combinații și concentrații unice brevetate, cu beneficii incontestabile în vindecarea dermatitelor și iritațiilor pielii. Experiență de peste 30 de ani în vindecarea acestei afecțiuni.

Vezi aici cum ameliorăm și vindecăm dermatite/iritații/alergii.

plante atent selectionate

Plante atent selecționate

Toate plantele provin din culturile noastre proprii Biodinamice sau din mediul lor sălbatic. Recoltăm plantele în momentul optim de maturitate pentru a obține cea mai înaltă calitate și cantitate de compuși bio activi.

Vezi ingrediente esențiale din gama tenului sensibil cu dermatite si iritații.

procesare inovativa

Procesare inovativă

Metode inovative de procesare ce conduc către maximul potențial curativ al ingredientelor. Solvent 100% vegetal brevetat utilizat în compozițiile noastre, datorită căruia valabilitatea produselor este de 2 ani.

Află mai multe despre Brevetele de invenție Careless Beauty.

rutine eficiente suta la suta naturale

Rutine eficiente, 100% naturale

Rutine simple și eficiente care vindecă afecțiunea din profunzimea stratului epidermic. De la o luna la alta, pielea își îmbunătățește aspectul prin stimularea regenerării epidermei.

Vezi rutina de îngrijire pentru tenul sensibil cu dermatoze.

Cum se vindecă Dermatozele?

Îngrijire pielii în cazul dermatozelor este bine să înceapă cât mai devreme pentru a minimiza disconfortul de la nivelul pielii, precum și pentru a crește șansele unui recuperări rapide.

De multe ori se recomandă pentru dermatită produse pe bază de corticoizi, aplicate local pentru ameliorarea dermatozelor, dar la Careless Beauty am demonstrat de-a lungul anilor că plantele vin cu proprietăți curative incontestabile în ameliorarea și vindecarea acestor afecțiuni.

Află în continuare care sunt compușii cheie și rutinele care te vor ajuta în îngrijirea naturală a pielii afectată de iritații și dermatite.

Compuși Esențiali în ameliorarea și vindecarea dermatitelor și iritațiilor:

Toți compușii biodinamici Careless Beauty din gama de produse destinate îngrijirii pielii sensibile cu iritații și dermatite, sunt studiați și combinați, astfel încât să aducă pielii tale beneficii reale. Compușii bioactivi ai gamei pentru tenul sensibil vin către piele cu principii active majore:

 • Antioxidante
 • Calmante
 • Emoliente
 • Antiinflamatorii
 • Regeneratoare

Ingrediente Esențiale din gama Tenului Sensibil/Iritat

Pinul sălbatic

Rășina crudă a mugurilor de pin sălbatic – Pinus sylvestris (tinerele vlăstare ale falnicului copac montan), cu balsamul rășinos crud și lipicios, vine cu proprietăți puternic regenerative pentru pielea afectată de: iritații, alergii, dermatite, eczeme sau sensibilitate.

Acest conifer deține componente biodinamice unice, cum ar fi:
Taninuri, Vitamine (C, K, B12), bioflavonoide, acizi organici (oleic, linoleic), uleiuri (grase și esențiale), caroten, fier, seleniu sau magneziu. Toți acești compuși bioactivi pătrund în stratul epidermic profund reinnoind celulele afectate de bacterii, inflamații, eritem, prurit, edeme, sau descuamări, si vin totodată cu acțiune puternic dezinfectantă, crescând rezistența imună a pielii.

Rutina de regenerare si îngrijire pentru tenul sensibil cu dermatite/iritații/alergii

Vezi mai jos cum să-ți organizezi rutina în cazul dermatitei seboreice by Careless Beauty.

1. Eliminearea impuritatilorPas 1. Eliminarea impurităților.

2. Tonifiere - VitaminizarePas 2. Tonifiere/Vitaminizare. Aplicarea Loțiunii Dermatită, Iritații, Alergii.

 • Înmoaie o singură dischetă cu loțiune.
 • Desfă în două (pentru a nu risipi produs în grosimea unei dischete)
 • Șterge tenul tenul în mod ascendent.
 • Menține comprese îmbibate în loțiune pe zonele foarte afectate – timp de 15 min.

3. Curățare produndăPas 3. Curățare profundă. Aplicarea Gomajului pentru ten uscat/mixt.

 • Aplică pe toată fața, gât și decolteu, pe pleoape și sub pleoape.
 • Aplică într-un strat potrivit de gros, astfel încât să rămână umed cât mai mult timp.
 • Menține gomajul umed pulverizând Apă din fructe de cătină.
 • Lasă gomajul să acționeze timp de 15-30 minute.
 • Îndepărtează cu apă, prin ușor masaj.
 • Omogenizează gomajul înainte de fiecare utilizare.

4. Regenerare CelularăPas 4. Regenerare celulară. Aplicarea Măștii Revitalizante

 • În cazul tenului acneic, gras, mixt se va aplica masca potrivită tipului de ten.
 • Aplică masca, prin ușor masaj, după îndepărtarea gomajului.
 • Aplică într-un strat potrivit de gros, astfel încât să rămână umedă cât mai mult timp.
 • Menține masca umedă pulverizând Apă din fructe de cătină.
 • Lasă masca să acționeze timp de 15-30 minute.
 • Îndepărtează cu apă, prin ușor masaj.

5. Hidratare - CicatrizarePas 5. Hidratare/Cicatrizare. Aplicarea Cremei hidratante regeneratoare.

 • Aplică prin ușor masaj pe toată fața, în jurul ochilor, pe gât și decolteu.
 • Suplimentar, poți pulveriza Apă din fructe de cătină peste crema pentru dermatită, pentru a-i mări gradul de absorbție.

6. Întinerire CelularăPas opțional. Întinerirea epidermei – după etapa de calmare a iritațiilor. Aplicarea Elixirului anti-aging.

 • Aplică Elixirul cu 15 minute înainte de Crema hidratantă regeneratoare.
 • Poți aplica Elixirul pe zona fruntii, ochilor, pomeți, în jurul buzelor, pe gât și decolteu, în cantitate mică, prin ușor masaj.
 • Agită recipientul înainte de utilizare.

1. Eliminearea impuritatilorPas 1. Hidratare/Revitalizare.

2. Tonifiere - VitaminizarePas 2. Tonifiere/Vitaminizare. Aplicarea Loțiunii Dermatită, Iritații, Alergii.

 • Înmoaie o singură dischetă cu loțiune.
 • Desfă în două (pentru a nu risipi produs în grosimea unei dischete)
 • Șterge tenul tenul în mod ascendent.
 • Loțiunea este un pas important în remediul pentru dermatite.

5. Hidratare - CicatrizarePas 3. Hidratare/Cicatrizare. Pentru tenul sau zonele uscate. Aplicarea Cremei hidratante regeneratoare.

 • Aplică pe zonele uscate înaintea Fondului de ten.
 • Aplică prin ușor masaj pe toată fața, în jurul ochilor, pe gât și decolteu, dacă tenul este uscat.
 • Suplimentar, poți pulveriza Apă din fructe de cătină peste crema pentru dermatită, pentru a-i mări gradul de absorbție.

7. Protecție - RegenerarePas Opțional 1. Protecție/Regenerare. Aplicarea Bazei de machiaj All Skin

 • Aplică pe tenul uscat (să nu fie umed, deoarece argila, în contact cu apa, creează o peliculă albă pe față).
 • Masează ușor până la matifiere.
 • Matifiază, hidratează și menține un pH optim al pielii.
 • Nu are grad de acoperire.
 • Ulterior, poți aplica machiaj.
 • Omogenizează recipientul înainte de fiecare utilizare.
 • Amestecă bine conținutul și aplică pe față, gât și decolteu la fel cum ai aplica un fond de ten obișnuit.

6. Întinerire CelularăPas Opțional 2. Întinerirea epidermei – după etapa de calmare a iritațiilor. Aplicarea Elixirului anti-aging.

 • Aplică Elixirul cu 15 minute înainte de Crema hidratantă regeneratoare.
 • Poți aplica Elixirul pe zona fruntii, ochilor, pomeți, în jurul buzelor, pe gât și decolteu, în cantitate mică, prin ușor masaj.
 • Agită recipientul înainte de utilizare.
Vezi aici toate produsele recomandate pentru îngrijirea tenului sensibil cu dermatite și iritații.

De ce recomandăm ca această schemă, în care se regăsesc cele mai bune produse pentru dermatită, să fie urmată zilnic?

Așa cum la 28-30 de zile are loc regenerarea celulară în organismul uman, prin aplicările zilnice ale măștii de față pentru tenul iritat/sensibil și a gomajului, concentrația ridicată de substanțe active din seva mesteacănului, fructele de cătină și extractele din plante cu efecte emoliente, calmante si antiinflamatorii, pătrund până în stratul bazal al epidermei și stimulează reînnoirea celulară. Acest fenomen de regenerare înseamnă, în același timp, reîntinerire, revitalizare, hidratare și strălucire.

Vezi câteva dintre cazurile de succes de la Careless Beauty

înainte și după

Înainte și după

Vezi câteva dintre cazurile de dermatoze remediate la Careless Beauty.


Produse recomandate pentru tenul sensibil cu dermatite, iritații sau alergii

Pentru a obține efectele benefice maxime asupra tenului, este ideal să urmezi rutina tenului iritat/sensibil recomandată de Careless Beauty.   

Tratamente recomandate pentru tenul sensibil/iritat

Programează-te la o ședință de tratament și lasă specialiștii Careless Beauty să îți vină în ajutor.   

Specialiștii Careless Beauty sunt alături de tine!

Apelează-ne pentru rutina ta personalizată!

Știai că?

💎 Toate ingredientele vegetale dermato – cosmetice, biodinamice provin din culturi proprii sau flora spontană a României si sunt atent selectate și procesate printr-un protocol unic brevetat!

💎 Toate produsele Careless Beauty sunt biodinamice, 100% naturale, fără adaosuri de sinteză, fără conservanți chimici, fără parfum adăugat și netestate pe animale!

💎 Careless Beauty deține până în prezent 4 Brevete de Invenție și 4 Premii & Medalii Koreene pentru produse din portofoliul companiei! Și lucrăm pentru următoarele… 😊

💎 Careless Beauty testează, concepe si fabrică toate produsele în laboratorul propriu!

💎 Laboratorul și toate produsele Careless Beauty respectă standardele UE de bune practici!

   Află mai multe despre Brevete, Premii și Cercetări ştiinţifice AICI.

PRODUSELE CARELESS BEAUTY SUNT NOTIFICATE CONFORM NORMELOR CEE. TOATE MATERIALELE VEGETALE PROVIN DIN CULTURI PROPRII BIODINAMICE CARE PROMOVEAZĂ AGRICULTURA REGENERABILĂ.

Ameliorarea și VIndecarea Dermatozelor

Articole Recomandate

Află acum tot ce trebuie să știi despre produsele biodinamice destinate vindecării dermatozelor

Ce spune media despre noi?

Coș de cumpărături
Autentificare în contul de client

Nu ai cont inca?

Scrie aici numele produsului pe care vrei sa il gasesti.
Profită acum de discountul tău!
Abonează-te acum la newsletter pentru a primi un cupon de discount de 5%!
  Abonează-te
  Sunt de acord cu Termeni și condiții.